Челзи три кола прије крајa Премијер лиге осигурао наслов првака

Приредио: Душан Репија
Челзи три кола прије крајa Премијер лиге осигурао наслов првака

Лондон - Три кола прије краја Премијер лиге фудбалери Челзија освојили су титулу побједом против Кристал Паласа са 1:0.

Гол Едена Азара био је довољан за пету титулу “плаваца” у клупској историји, а четврту од 1992. године откако је формирана Премијер лига. Иако Манчестер сити и Арсенал имају меч односно два мање, Челзи више нико не може да стиже, пошто “плавци” имају чак 16 бодова вишка. Током сезоне неријетко су трпјели критике да играју досадан, дефанзиван и монотон фудбал, али је права истина да је екипа Жозеа Муриња потпуно заслужено дошла до славља, пошто је била лидер практично од почетка првенства и само повећавала своју предност. Португалац је био пресрећан, а 22 трофејом у каријери још једном је истакао кандидатуру за једног од најбољих менаџера икад. Његове бројке у импозантне и он је тога свјестан, али у току прославе треће титуле са Челзијем није изгледао баш превише срећан.

- Када сам се вратио у Челзи знао сам да је лига много јача, али ми смо успјели. Пустио сам играче да уживају у слављу. Свака титула је посљедица тешког рада и разлог да будете срећни и поносни. Не могу да кажем која је за мене најдража - рекао је Мурињо.

Велике заслуге за освајање титуле имају и српски интернационалци Немања Матић и Бранислав Ивановић. И један и други одиграли су већину мечева и готово увијек били међу најбољим, ако не и најбољи на терену.

- Ово је врло посебан дан. Иако имамо још три меча до краја, осигурали смо титулу и то побједом. То је врло важно, јер је лијепо побједом постати првак. Показали смо менталну стабилност и заслужили да се радујемо - рекао је Матић.

За разлику од “плаваца” много мање разлога за задовољство ове сезоне има Манчестер јунајтед. Пораз од ВБА на домаћем терену још више је продубио кризу у редовима “ђавола”, а менаџер Луј ван Гал истакао да није Бог и да нема магични штапић да све исправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана