Челници РК Борац разочарани послије губитка реалних шанси за освајање титуле: Вујовић велики и скуп промашај

Душан Репија
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Челнике Рукометног клуба Борац заболио је трећи пораз од Извиђача у двадесетак дана, подвлачећи да су разочарани радом Веселина Вујовића.

Ангажовање искусног тренера и легендарног играча одјекнуло је широм свијета па се некако подразумијевало да Бањалучани продуже доминацију на паркетима у БиХ и направе толико жељени искорак у Европи. Међутим, снажан шамар прво је задало Горење, а непуних пет мјесеци касније еуфорију је замијенило разочарење због чињенице да ће Бањалучани тешко до одбране трофеја у првенству.

- Разочаран сам у Вујовића, испоставило се да је он велики и скуп промашај. Сада схватамо да смо погријешили када смо га ангажовали. Тврдим да ниједан клуб у региону нема овако сређену ситуацију као ми, када је ријеч о платама играча и условима, а резултат је у потпуности изостао - рекао је без увијања потпредсједник клуба Маринко Умичевић.

Пацке из Купа Бањалучани су могли да избришу тријумфом у првенству, који би им широм отворио врата одбрани титуле, али ни плус пет у 41. минуту није било довољно.

- Нисам тренер и рукометни стручњак, али ћу дати себи за право да кажем да је утакмица била изузетно лоше вођена. Имали смо све у својим рукама и то просули за неколико минута. Мислим да је тренер психолошки “убио” играче који су пречесто изгледали збуњено. Често је улазио у конфликт са судијама, мислим да атмосфера није онаква каква треба да буде. Не бих да причам о тактици, игри седам на шест... - рекао је Умичевић.

Ни он, а ни предсједник клуба Саша Кондић, не слажу се да екипа нема квалитет.

- Ниједног тренутка нисмо се мијешали у спортски дио. Поштовали смо жеље стручног штаба, исплатили све плате и у прошлој сезони која је прекинута, а ако узмемо да наши играчи имају највеће зараде, мислим да то говори о нашем раду. Ни тај милион марака од Владе РС није пао с неба, кумили смо и молили да нам помогну. Али испоставило се да је то све недовољно. Ни тренер ни играчи нису оправдали оно што редовно добијају - рекао је Кондић.

Одавно је познато да ће Вујовић од идуће сезоне водити Вардар.

- И на тај начин је показао да нас не поштује, јер је испало да смо му ми само успутна станица - закључио је Умичевић.

Свјестан подбачаја

Веселин Вујовић је у краткој изјави за “Глас Српске” и сам признао да је очекивао боље резултате.

- Не постоји нико у клубу ко није разочаран. Пуно смо очекивали од утакмице у Љубушком, имали сјајан период, али када је требало да сачувамо мирноћу, изгубили смо је врло наивно. Остаје тај спортски део да се надамо, али далеко је ова ситуација од оне коју сам желео, баш као и сви у клубу - рекао је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана