Челни људи Рудар Приједора већ размишљају о новој сезони: Милион марака за Премијер лигу

Синиша Котараш
Foto: infoprijedor.ba

ПРИЈЕДОР - Екипа Рудар Приједора оправдала је улогу фаворита освајањем првог мјеста у Првој лиги Републике Српске и изборила повратак у Премијер лигу.

 


Док је већина првотимаца већ на одмору пред челницима је период искушења јер за кратко вријеме морају да обезбиједе средства и услове за нормално такмичење са најбољим клубовима у БиХ.

- Тек нас очекује велики посао јер морамо да обезбиједимо најмање милион марака за наредну сезону што је скоро 40 одсто више него у претходној. То није износ са којим бисмо напали врх табеле већ за колико-толико нормалну егзистенцију и избјегавање борбе за опстанак. Редовно одржавамо састанке у градској управи и вјерујем да ћемо са њима и даље имати коректну и плодоносну сарадњу - истакао је предсједник Рудар Приједора Дарко Милуновић за “Глас Српске”.

Након пет година Рудар Приједор изборио је повратак у Премијер лигу, а у том периоду увелико су се пооштрили критеријуми за играње у највишем фудбалском рангу.

- У наредном периоду очекујемо инспекцију на стадиону, а позвани смо да доставимо сва документа потребна за наступ у Премијер лиги као и доказе да смо започели радове на и око стадиона. У питању је инсталирање електронског семафора који је сада обавезан као и монтажа рефлектора. Започећемо све радове како бисмо уопште могли да добијемо лиценцу за наступ у Премијер лиги - додао је Милуновић.

Међутим, то је тек један дио посла који очекује управу овог колектива, а други је свакако комплетирање играчког кадра.

- Према тренутним калкулацијама треба нам седам квалитетних фудбалера како бисмо уз постојећи играчки кадар могли да равноправно конкуришемо осталим клубовима. По различитим основама разићи ћемо се са десет играча. Некима су истекли уговори, неки од млађих ће на позајмице, а неки нису оправдали очекивања. Припреме ће почети 10. јуна, потом бисмо 26. јуна отишли 12 дана на Златибор. Сезона почиње прилично рано, 17. јула и имаћемо веома мало времена за одмор - појаснио је Милуновић.

Једно од најинтересантнијих питања које мучи навијаче Рудар Приједора је и име новог шефа стручног штаба односно хоће ли остати Марко Тешић или ће на клупу сјести неко ново лице.

- Знам да то све интересује и отворено кажем да ћемо то питање ријешити до 31. маја. У сваком случају Тешић је веома важан човјек у свим нашим плановима и заједно ћемо донијети одлуку о томе шта је најбоље за њега и за клуб - закључио је Милуновић.

Приједорчани су већ завршили сезону након што су у премијерном мечу посљедњег 30. кола, савладали Слободу у Новом Граду са 2:0.

Рудар у Европи

Својевремено је Дарко Милуновић био члан управе бањалучког Борца и тада је направио детаљно разрађену студију “Борац првак БиХ” у којој је до детаља описао све ово што се сада догађа на Градском стадиону.

- Пројектовао сам тада да ће Борац 2021. године бити шампион БиХ што се обистинило. Нешто слично направио сам по доласку у Рудар Приједор, 2019. године и у студији “Рудар у Европи” гдје сам навео да ћемо у наредне двије године радити на стабилизацији клуба, а онда, у трећој сезони, покушати да изборимо пласман у Европу, кроз првенство или Куп БиХ. Титула би била нереалан план јер смо ипак мала средина - појаснио је Милуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана