Чеферин о Звезди, Стеауи, Нотингем Форесту, Астон Вили ....

Тањуг
Чеферин о Звезди, Стеауи, Нотингем Форесту, Астон Вили ....

МОНТРЕ - Предсједник Европске фудбалске уније Александар Чеферин у свом данашњем говору приликом критике оснивања Суперлиге поменуо је и Црвену звезду, али и бројне клубове из источне Европе.

"Где је био Манчестер јунајтед у деценији прије но што је сер Алекс Фергусон ступио на сцену. Сјећате ли се? Где је био Јувентус прије 15 година? Колико знам у Серији Б. Да су клубови који су доминирали европским фудбалом прије 30 или 40 година одлучили да праве Суперлигу, како би она изгледала? Били би ту Нотингем Форест, Астон Вила, Хамбург, Стеауа, Порто, ПСВ и Црвена звезда. То је био европски крем тада. То би била Суперлига. Али фудбал се мијења. А неки то не разумеју. Виде само промјене на банковним рачуним", рекао је Чеферин.

Словенац је у свом говору оштро критиковао власнике енглеских клубова који су учествовали у оснивању Суперлиге, а његов колега и предсједник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино казао је да су условно "мањи" клубови веома важни за фудбал.

"Неки мисле да, како бисмо успијели, морамо да копирамо други модел, али постоји разлог због којег је европски фудбал најпопуларнији. Баш тај што заснован на јасном моделу који је одолио зубу времена. Модел заснован на разноликости. Разноликост је оно што европско друштво чини јединственим. Исто важи за фудбал. Такмичењима УЕФА су потребни Аталанта, Селтик, Ренџерс, Динамо Загреб и Галатасарај. Потребни су нам ти клубови. Људи морају да знају да је све могуће. Да свако има шансу. Морамо да одржимо сан живим", рекао је Инфантино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана