Цар се вратио у Кину VIDEO

Агенције
Цар се вратио у Кину VIDEO

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић одавно ужива огромну популарност у Кини, посебно у прстоници Пекингу гдје ће наредних дана покушати да освоји пету узастопну, односно укупно шесту титулу на АТП турниру Серије 500.

Ђоковић је по доласку у Пекинг у суботу, учествовао на промотивном догађају турнира, хуманитарној егзибицији коју је иницирала кинеска тенисерка Ђи Џенг.  

Новак је забављао публику, играјући у дублу са талентованим домаћим младим тенисерима, а колико му је лијепо у Пекингу потврдио је овим ријечима:  

"Људи чекају да изађем из хотела...Тако нешто не доживљавам нигде. Једва чекам да заиграм пред публиком овде у Кини", рекао је Ђоковић.    

Новак је убједљиво први на АТП листи са 16.145 поена. Каже да му никада не достаје инспирације када је тенис у питању.  

"Моја главна инспирација је страст према спорту. Волим да изађем на терен и ударам лоптицу, то ме чини испуњеним. Не знам где су ми крајње границе. Увек се трудим да уживам у датом тренутку, да користим своју машту. Када је тако изненада, ваше могућности постају безграничне!", поручио је најбољи тенисер свијета.  

Њега у првом колу у Пекингу очекује меч са тенисером који долази из квалификација, а нешто озбиљнији посао могао би да има тек од четвртфинала гдје му по прејектованом жребу противник може бити супер сервер, Американац Џон Изнер.  

Иначе, Новак је одушевљен што су са њим у Пекингу и браћа Марко и Ђорђе, што је потврдио и на свом Твитер профилу.  

Са Ђорђем ће, како је најављено, у Пекингу играти у дубл конкуренцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана