Чак 450 малих делфина пливало на олимпијском базену

ГС
Foto: Mozzart

БАЊАЛУКА - Протеклог викенда Бањалука је била главно мјесто окупљања талентованих пливача из цијеле БиХ. Око 450 малих делфина показало је своје умијеће у базену, а најбољи су се окитили медаљама, које су некима биле прве у спортској каријери.

Пливачки митинг „Мали делфини 2021” на Градском олимпијском базену у Бањалуци организовао је Olymp – највећи пливачки клуб у БиХ, а подршку им је пружила и компанија Mozzart.

-Сви су били одушевљени с обзиром на то да је компанија Mozzart у веома кратком року одлучила да нас подржи. Због тога им дугујемо велику захвалност. Ово за нас није била симболична, већ веома вриједна новчана донација. Захваљујући овој подршци, успјели смо и да поклонимо мајице свим нашим пливачима- каже Миодраг Чеко, спортски директор Пливачког клуба Olymp.

На Градском олимпијском базену запливало је око 450 пливача из 16 клубова из цијеле БиХ, од којих је чак 225 из ПК Olymp. Талентовани бањалучки пливачи освојили су чак 144 медаље, од чега је 41 била златна, 51 сребрна и 52 бронзане. Међу бројним талентима, посебно су се истакли Александра Зекановић, Маша Кавић, Давид Вучић, Вања Квочка, Давид Смиљанић и Немања Бабић.

Овај успјешни клуб у Бањалуци постоји већ двије деценије, а тренутно окупља око 300 чланова у категоријама млађи пионири, старији пионири, кадети, јуниори и сениори. Ове године пливачи Olympа били су у полуфиналу Европског првенства, учествовали су на Олимпијским играма, на Европском јуниорском првенству, а за неколико дана иду на Свјетско првенство у Абу Даби…На посљедњем Првенству БиХ били су најтрофејнији клуб.

То је препознао и град Бањалука који им сваке године пружа подршку у раду, а посебно су захвални када њихове успјехе препознају донатори попут Mozzartа.

-Веома нам је драго што смо успоставили сарадњу са највећим и једним од најтрофејнијих пливачких клубова у БиХ. Радо смо подржали њихов рад и организацију Пливачког митинга „Мали делфини 2021”, који је у Бањалуци окупио бројне талентоване пливаче из цијеле државе, јер тиме промовишу здрав начин живота међу младима- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана