Буразор због пасоша остао код куће

Ненад Ђерић
Буразор због пасоша остао код куће

Приједор - Фудбалери Рудар Приједора отпутовали су јуче у Макарску, гдје ће до 11. фебруара обавити другу фазу припрема за наставак Премијер лиге БиХ.

Неколико дана тренер Приједорчана Златко Јелисавац неће моћи рачунати на везног фудбалера Бојана Буразора, којем је истекао пасош па ће се екипи прикључити накнадно.

- Дошло је неколико нових фудбалера. Мислим да смо јачи него јесенас, али се морамо што боље уиграти. Битно је да посложимо све коцкице како бисмо спремни дочекали прољећне борбе за бодове. Циљ је опстанак у елити иако нам неће бити нимало лако да га остваримо - нагласио је голман "зелено-црних" Далибор Козић.

Приједорчани још нису уговорили контролне утакмице, а екипу је ове зиме напустило 11 играча, док су се вратили некадашњи чланови Ведран Кантар (Витез), Маринко Растока (Аустрија), Растко Роквић (БСК Бањалука) и Демир Јакуповић (Борац, БЛ). Уједно су стигли лијеви бочни Борисав Ерић (Дрина, З), нападач Љубан Антонић (Слобода, НГ) и штопер Петар Богдановић, који је до сада носио дрес Баната из Зрењанина.

Предсједник "рудара" Бранислав Роквић одлучио је да смањи број запослених у клубу са пет на три. Извјесно је да у премијерлигашу неће остати спортски директор Жарко Мандић, генерални секретар Зијад Чанић и донедавно координатор омладинског погона Мато Станић, чије је мјесто заузео Саша Керановић, који је уједно помоћник Јелисавца.

- У техничком мандату су директор Вукашин Ђаковић и секретар Зоран Јањетовић, који ће највјероватније остати на функцијама иако треба сачекати званично именовање које ће бити обављено до краја седмице. На позицији спортског директора убудуће ће се налазити наш некадашњи члан Стојан Јањетовић. Ове промјене нису усмјерене лично против појединаца, већ желимо да уштедимо гдје год је то могуће - нагласио је Роквић.

Путници

У експедицији Рудар Приједора нашла су се имена 25 кандидата за први тим. То су: Далибор Козић, Немања Петровић (голмани), Небојша Шодић, Александар Јовичић, Немања Пекија, Синиша Радоја, Чедомир Ћулум, Дејан Којић, Петар Кунић, Небојша Мркић, Стефан Гаврановић, Небојша Пејић, Љубан Антонић, Петар Богдановић, Борисав Ерић, Немања Марић, Растко Роквић, Ведран Кантар, Демир Јакуповић, Маринко Растока, Зоран Милутиновић. Из омладинског погона прикључени су: Огњен Давидовић, Предраг Лајић, Ервин Ћатић и Мирнес Мухић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана