Братунац без играча и наступа у Лиги БиХ

Милан Зубовић
Братунац без играча и наступа у Лиги БиХ

БРАТУНАЦ - Кошаркашка Лига БиХ неће бити играна у Братунцу идуће сезоне јер су управа и тренер распустили екипу послије само десетак дана припрема.

Разлог је једноставан - нема пара, а да ће доћи до ове ситуације могло се наслутити и прије два мјесеца. Ве­ћ тада било је јасно да ће управа веома тешко скупити екипу за наступ у Лиги БиХ, али је некако успјела у томе. Десетак дана послије почетка припрема све је пошло низбрдо и тренер Огњен Радић распустио је тим, али разлоге тог потеза није изнио. Ипак, члан Управног одбора и спортски директор у оставци Дане Драгичевић појаснио је ситуацију у разговору за “Глас Српске”.

- Проблем јесте тај што општина нема пара за спорт, не само за кошарку, а још већи проблем представља чињеница да нам нико не може обећати макар оквирни буџет. Према неким наводима, за комплетан спорт у буџету општине остало је између десет хиљада и 20.000 марака, тако да се не смијемо упустити у нову авантуру односно да клубу стварамо додатне трошкове. Сви момци су отишли јер им не можемо осигурати редовну исплату. Мислим да смо били коректни према њима и да имају довољно времена да нађу нове ангажмане у чему бисмо им и ми понудили помоћ. Није било једноставно им рећи да морају потражити нове средине, али сматрам да смо испали поштени јер су неки од њих породични људи и никога нисмо хтјели увлачити у неизвјесност - рекао је Драгичевић.

Пред почетак сезоне склопљени су уговори са америчким кошаркашима Џорданом Вотсоном и Антоаном Максвелом.

- Американци нису ни дошли иако је требало да дођу - додао је Драгичевић.

Братунац је 2018. године постао шампион Републике Српске и претходне четири сезоне наступао у Лиги БиХ.

- Лично сматрам да од наступа клуба у Лиги БиХ дефинитивно нема ништа, али истичем да то није став Управног одбора. Тешко је очекивати да са сениорском екипом играмо било које такмичење идуће сезоне. Понављам да ово није коначан став управе, већ моје искрено мишљење - нагласио је Драгичевић.

Појединци нудили помоћ

Драгичевић је истакао да су поједини чланови управе нудили помоћ која не би била довољна да изгурају цијелу сезону док је клуб везан за општину.

- Када је дошло до промјене власти средстава су нам била преполовљена, али смо и са њима успјели да изгурамо сезону, направимо добар резултат и измиримо потраживања према свима што и сада не знам како смо успјели.

Онда је дошло до опозива начелника општине и сад нам нико не може гарантовати новац, а док нови начелник преузме дужност проћи ће неко вријеме које ми једноставно немамо. Нови буџет биће усвојен послије Нове године, али немам више снаге да улазим у све то - истакао је Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана