Бостон “преслишао” Сан Антонио, Харден “демолирао” Булсе VIDEO

B92
Бостон “преслишао” Сан Антонио, Харден “демолирао” Булсе VIDEO

Још једна узбудљива НБА ноћ је иза нас, а убиједљиве побједе су забиљежили Бостон Селтикси и Хјустон Рокетси.

Селтикси су први изашли на паркет, они су у тексашком “АТ&Т” Центру били бољи од домаћих Спарса резултатом 135:115.

Још у првој четвртини су Селтикси наметнули своју игру и на крилима одлично расположених Хејварда, Тејтума и Смарта направили предност 39:30.

У наставку смо видјели још бољу партију Бостона, а Грег Попович на својим тајм аутима није успијевао да пронађе ријешење за расположене Селтиксе. Низали су се поени Џејлена Брауна и Кембе Вокера, а једини играч који је пружао какав-такав отпор био је Демар Дерозан.

Популарни “Господар Времена” – Роберт Вилијамс, успио је да потпуно заустави Ламаркуса Олдриџа, лимитирајући га на свега 3 поена. У другом полувремену су Селтикси само завршили започет посао и уписали седму побједу ове сезоне, па су на врху Истока.

У сијенци побједе остала је и повреда шаке Гордана Хејварда, момка који је пропустио једну цијелу сезону због оног стравичног прелома ноге.

Џејлен Браун је меч завршио са 30 поена, 26 је постигао Кемба Вокер, а 19 Џејсон Тејтум, док су на страни Спарса бриљирали Демар Дерозан са 22, односно Пети Милс са 20.

Џејмс Харден наставља са доминантим партијама! Некадашњи МВП лиге је бриљирао у побједи Хјустон Рокетса над Чикаго Булсима (117:94) са импресивном статистиком 42 поена, 10 скокова, 9 асистенција, 2 украдене лопте и 6 изгубљених.

“То је то самопоуздање које имам. Оно ме носи кроз све што радим, то је више од стања ума то је нешто што је дошло као плод мог напорног рада”, поручио је Џејмс Харден.

Слично је говорио и тренер Мајк Д'Антони, који је напоменуо да се осјећа као “покварена плоча”.

“Осјећам се као покварена плоча, али Џејмс Харден је мајстор свог заната. Он најбоље уме да извуче оно што жели и мислим да му је понекад досадно па проба нове интересантне ствари”

Утакмица је била веома напета у првом полувремену. Булси су се добро држали током свих 24 минута, а при одласку на “велики одмор” имали су заостатак од само пола коша, 50:49. Вестбрук и Харден су потом преузели ствар у своје руке и Булси су добили само нову лекцију и убједљив пораз у свом “Јунајтед Центру”.

Поред већ поменутог Хардена, треба споменути и Расела Вестбрука који је сусрет окончао са 26 поена, док је Клинт Капела имао 16 уз 20 скокова. На другој страни, Вендел Картер Џуниор је постигао 13 поена и ухватио 16 скокова, док су Чендлер Хачинсон, Лаури Марканен и Тадеус Јанг такође забиљежили по 13 поена.

Шарлот Хорнетси према мишљењу многих фанова има најлепшу арену, а управо се ту у ноћи између суботе и недјеље одиграо сусрет Хорнетса и Њу Орлеанс Пеликанса.

Гости су однијели тријумф у Луизијану, резултатом 115:110 и то највише захваљујући сјајном другом полувремену, тачније четвртој четвртини. Шарлот је имао предност током малтене читаве утакмице, да би у посљедњем кварталу Пеликани “украли побједу”.

Брендон Инграм наставља са сјајним партијама. Хорнетсима је убацио 25 поена и уз помоћ Џеј Џеј Редика (22 поена) искористио велики број грешака неискусног Шарлота за нови тријумф свог тима.

Девонте Грејем је поново одушевио све, он је био најефикаснији члан Хорнетса са 24 поена и 10 асистенција, док је “Скери Тери” Розир постигао 18 уз 5 скокова и 6 асистенција.

 

 

НБА, ноћ између суботе и недеље:
Сан Антонио – Бостон 115:135
Шарлот – Њу Орлеанс 110:115
Чикаго – Хјустон 94:117
Мемфис – Далас 122:138
Оклахома – Голден Стејт 114:108

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана