Борко Дуроњић, фудбалер ТСЦ-а за “Глас Српске” након “лудог” меча са Стеауом: Жалим јер ни шест голова није било довољно

Милан Зубовић
Борко Дуроњић, фудбалер ТСЦ-а за “Глас Српске” након “лудог” меча са Стеауом: Жалим јер ни шест голова није било довољно

СЕНТА - Фудбалер из Бањалуке Борко Дуроњић годинама ће причати да је био актер несвакидашње утакмице у којој је његов ТСЦ поражен од ФЦСБ-а (некадашња Стеауа Букурешт) послије пенала (11:10). Након 120 минута игре резултат је гласио 6:6, а послије 90. било је 4:4.

Иако је у свим европским такмичењима до сада одиграно више од 24.000 утакмица, никада до сада двије екипе нису постигле по шест голова, па је клуб из Бачке Паланке ушао у књиге рекорда. Дуроњић је одиграо првих 45 минута, а мрежу румунског тима затресао је у 14. за тада великих 2:0.

- Шта да се ради након свега, и речи је тешко изабрати. Пре свега честитке саиграчима на свему што смо приказали у Европи и представили наш клуб и место у најбољем светлу. Овако нешто никада се није десило и још не верујем какву смо утакмицу одиграли. Кренули смо фуриозно, постигли два гола и у том 15. минуту све се чинило идеалним, да бисмо онда примили гол после наше грешке, а потом нас је “пресекао” црвени картон Дејана Поњевића пред сам крај првог полувремена, који је био мало престрог, мада се и код њега видела велика жеља за доказивањем и био је мало неопрезан. Након тога сам изашао јер сам био жртва тактике, што је било очекиван потез тренера за добробит екипе, па сам са клупе тешко преживљавао тешке тренутке у игри када су ствари кренуле низбрдо - изјавио је Дуроњић.

Послије 2:1 на полувремену, виђена је драма у другом, а чак два гола пала су у судијској надокнади времена. У трећем је Бојан Балаж постигао аутогол, а изједначење домаћину донио је Саша Томановић минут касније. Ново шок за ТСЦ услиједио је у 103. минуту када је Владимир Силађи добио црвени картон, али су и са два играча мање два пута стизали до изједначења.

- Да ми је неко причао да ћемо дати шест голова противнику и испасти, рекао бих му да није нормалан. На тренингу треба дати шест голова па зато момцима капа до пода јер су успјели да са два фудбалера мање на терену дођу до ремија и пенала, када нисмо имали среће. Истина, Стеауа је била без 60 одсто екипе јер су играчи инфицирани вирусом корона, али и остали знају да играју. Сви знамо шта Стеауа представља у Румунији и овом делу Европе, односно колика је величина клуба - истакао је Дуроњић. 

Према његовим ријечима, снагу да дођу до пенала играчи су нашли у великој жељи да се докажу.

- Утакмицу ћу памтити до краја  живота и поред пораза. Представили смо се на најбољи могући начин у Европи и због резултата смо постали светска атракција и многи су чули за нас. Јасно је да нисам срећан због пораза, али сам поносан на борбу својих саиграча, којима је ово била друга европска утакмица и дефинитивно најважнија у животу. Штета због пораза, али ово нам је била школа, нажалост, скупа - нагласио је Дуроњић.

Нови стадион

ТСЦ је домаћин у Сенти, док ће у Бачкој Тополи идуће године бити завршен нови стадион.

- Требало је да буде готов ове године, али радови касне због пандемије, па ћемо тек идуће године заиграти на њему. Ово је била прва евроутакмица у Сенти и штета што није било публике да види спектакл који се деси једном у животу. Дан после меча стигла нам је подршка из целе Србије и хвала свима на томе - рекао је Дуроњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана