Борјан одвео Звезду у плеј-оф

B92
Борјан одвео Звезду у плеј-оф

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона!

Црвено-бијели су елиминисали дански Копенхаген 7:6 на пенале у III колу квалификација, а херој је био Милан Борјан

Послије 120 минута игре било је 1:1, да би након серије промашаја у драматичној пенал серији, Борјан одбранио шут Винда у 11. серији за славље црвено-бијелих.

Звезда ће у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге шампиона играти са швајцарским Јанг Бојсом. Први меч игра се у Берну 21. августа, реванш је 27. у Београду.

Звезда је оштећена на Паркену већ у првом минуту, када је литвански судије превидио фаул над Миром Иванићем у казненом простору, гдје га је Зека нагазио на стопало.

Међутим, црвено-бијели стижу до вођства у 17. минуту. Марко Марин је послао фантастичан центаршут, а Ричмонд Боаћи на петерцу побјегао чувару и лако матирао голмана.

Услиједио је притисак Копенхагена, Звезда се добро бранила, све до 45. минута када Даме Ндоје користи центаршут са десне стране и скоком између Родића и Дегенека тресе Борјанову мрежу из првог шута у оквир гола.

У деветом минуту наставка Немања Милуновић добија други жути картон и почиње грчевита борба Звезде. Доминирао је Копенхаген, али су тешко Данци стизали до гол шанси.

Услиједили су продужеци гдје Пеп Бијел улази у најбољу прилику, али Борјан сјајно интервенише. Голман Звезде се истакао и у другом продужетку када брани добар шут Винда са ивице казненог простора.

Пет минута прије краја и Копенхаген остаје са десеторицом, искључен је Винд, али Данци настављају са притисцима до посљедње секунде.

Звезда је ипак одољела, па су побједника одлучили пенали, на правој пољопривредној бразди испод трибине са домаћим навијачима. Црвено-бијели лоше отварају пенал серију, јер Марин погађа пречку, а лопта се одбија од ногу голмана Копенхагена и бјежи од гола.

Винд доноси домаћину предност, након чега Иванић поравнава на 1:1. Услиједио је промашај Фишера, али му се одмах “реванширао” Јевтовић такође ударцем преко гола.

Кипранин Сотириу погађа за 2:1, након чега Жандер рутински поравнава. Борјан спречава Бенгтсона да доносе нову предност Копенхагену, па Панков преокреће резултат на 3:2.

Зека поравнава, а онда слиједи серија промашаја с обије стране – прво Јованчић преко гола, па опет брани Борјан, потом је непрецизан био и Симић, па Бертолец добија шансу да донесе побједу Данцима.

Међутим, промашује и Хрват, а Дегенек враћа предност Звезде. Слиједе голови Нелсона, Гобељића, Папајанопулоса, а онда и обојице голмана Борјана и Гритебуста за 6:6.

Панков отвара другу серију и погађа за 7:6, а онда на сцену опет ступа Борјан и брани шут талентованог Винда, на савршен начин му се реваншира за “паненку” на “Митићу” и одводи Звезду даље.

Звезду сада чека двомеч са прваком Швајцарске Јанг Бојсом, док ће Копенхаген морати да се задовољи плеј-офом за Лигу Европе са бољим из дуела између летонске Риге и гинског ХЈК Хелсинкија, који су играли 1:1 у првом мечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана