Борјан донио европско прољеће Црвеној звезди

Г.С.
Борјан донио европско прољеће Црвеној звезди

Ремијем против Хофенхајма 0:0, Црвена звезда је изборила пласман у шеснаестину финала Лиге Европе и тако ће 15. пут да дочека европско прољеће и нокаут фазу. Ово је први пут да Хофенхајм није постигао гол у евротакмичењима.

Екипа Дејана Станковића је одиграла тактички добар меч у којем је њемачки тим имао теренску иницијативу и неколико шанси које није успио да реализује, а истакао се голман Милан Борјан.

Прво полувријеме донијело је опрезан меч. Хофенхајм је имао више лопту у посједу, али до финиша првог дијела није имао великих прилика. Звезда се опредијелила за чување свог гола и чекање прилика да се из брже транзиције опасније угрози гол њемачког тима.

Два пута је на старту пробио по десној страни пробио Милан Гајић али није било опасности, док је након једног продора Панков пребацио Бена који је био усамљен на другој страни.

Прву праву шансу гости су створили у 37. минути. Саного је изгубио лопту, Нијемци су избацили Дабура који није успио да затресе мрежу. У финишу првог дијела је Хофенхајм још једном запријетио, а Мијат Гаћиновић је лоше реаговао.

На старту другог дијела били су опет опасни гости а ударац Клауса је изблокирао Панков. Затим је сјајно шутирао Гаћиновић. Притисак гостију је био све већи али је доста простора имала и Звезда за контре. Тако је побјегао Вукановић који није имао кога да упосли у 64.минути, да би затим покушао и Бен главом у 67.минути.

У 77.минути сјајном реакцијом се истакао Милан Борјан који је зауставио ударац Скова. Капитен Црвене звезде се затим истакао и у 87.минути. Клаус је након прекида одлично шутирао а истакао се опет чувар мреже београдског тима.

У посљедњем колу Црвена звезда гостује код Слована у Либерецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана