Борис Спасојевић, предсједник КСРС у оставци: Клубови не бране интерес Савеза

Милан Зубовић
Борис Спасојевић, предсједник КСРС у оставци: Клубови не бране интерес Савеза

Бањалука - Проблеме праве наши клубови који не бране одлуку КСРС па сам поднио оставку, јер желим да заштитим савез који водим и не желим да га уништавам.

С друге стране, одлуке КС БиХ и скупљање клубова да се такмиче само показује да су они у великој дубиози, изјавио је предсједник КСРС у оставци Борис Спасојевић.

Такмичење у Лиги БиХ за кошаркашице настављено је утакмицама другог кола, а катастрофални порази Бугојна и Бановића само су потврдили став појединих челника Кошаркашког савеза Републике Српске да тим клубовима није мјесто у елитном такмичењу.

Бугојно је изгубило са 51 поеном разлике од Орлова, док су Бановићи поражени са 40 поена разлике. Управо око ова два клуба "ломила су се копља" протеклих седмица. Наиме, представници КСРС захтијевали су да Лига БиХ броји најмање осам екипа са стеченим правом наступа, што није био случај са ова два тима. Бановићи су прошле сезоне испали из такмичења, а Бугојно то право није остварило кроз Лигу ФБиХ. Без ова два клуба и одустајањем Младог Крајишника од такмичења лига је у том тренутку бројала седам екипа, што је било испод минимума који је захтијевао КСРС па је донио одлуку да четири клуба из РС: М. Крајишник, Слобода, Рудар Спорт и Орлови играју Прву лигу РС. Ипак, чланови Управног одбора КС БиХ из КСРС уважили су ставове клубова из РС који су жељели да се такмиче у Лиги БиХ па су преиначили одлуку те им дозволили такмичење у вишем рангу. Иако су клубови прекршили првобитну одлуку ИО КСРС, неће бити кажњени.

- Два клуба без статуса номинована су за такмичење у Лиги БиХ и нисмо жељели да наши клубови играју у таквој лиги. Са четири клуба из Републике Српске наша Прва лига била би јача од Лиге БиХ, у којој већ пет година не играју клубови из Кошаркашког савеза Херцег-Босне, тако да Лига БиХ губи смисао - казао је Спасојевић.

Он је још навео да је због неспоразума са представницима појединих клубова поднио оставку.

- Приједлог је био да наши клубови тек у доигравању играју са клубовима из ФБиХ па да се тако добије шампион, што је некада био случај. Уз то, имали би мање трошкове јер је котизација према КСРС 400 марака, а за КС БиХ 2.400 КМ - додао је Спасојевић.

Млади Крајишник

Екипа Младог Крајишника била је слободна у другом колу, а њено руководство требало је јуче да се изјасни о даљем наступу у Лиги БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана