Борис Савић, тренер “Рудара”: Бодовна предност могла бити двоцифрена

Дарко Пашагић
Борис Савић, тренер “Рудара”: Бодовна предност могла бити двоцифрена

ПРИЈЕДОР - Иако су два кола прије краја првог дијела првенства на корак од освајања титуле јесењег шампиона, шеф стручног штаба Рудар Приједора Борис Савић није у потпуности задовољан и сматра да је предност у односу на садашња четири бода могла да буде и двоцифрена.

По њему, основни проблем “рудара” у првих 13 кола би­о је веома слаба реализација његових играча, који су за то вријеме постигли само 19 погодака, а створили далеко већих број прилика.

- Проценат искоришћених шанси у првих 13 кола је катастрофалан и то је један од сегмената у којем смо у потпуности заказали. Да су наши играчи били бар мало прецизнији, наша предност на табели је могла бити далеко већа, можда чак и двоцифрена. Међутим, и поред свих тих проблема у фази напада, успјели смо да током јесени покажемо да нисмо без разлога један од највећих кандидата за освајање титуле и повратак у Премијер лигу - нагласио је Савић.

Млади стручњак је рекао да је добро што се ускоро приближава крај првог дијела првенства.

- Од првог кола моји играчи су били под оптерећењем освајања првог мјеста и сигурно је да неки од њих у таквим околностима нису показали све што знају и умију. Зато очекујем да у наставку сезоне то буде много боље, течније и ефикасније - наставио је Савић.

По његовим ријечима, током зимске паузе услиједиће детаљне анализе учинка свих појединаца и сигурно је да ће бити промјена у екипи, јер циљ Приједорчана остаје освајање титуле.

- Још је у овом тренутку рано говорити на којим позицијама ћемо доводити играче, али је јасно да ћемо то циљано радити. Потребни су нам играчи који су већ раније били у сличним ситуацијама, односно они који су се борили за титуле и пласман у виши ранг такмичења. Уз све то, на прољеће имамо и знатно повољнији распоред, утакмицу више код куће и вјерујем да ћемо, ако не буде неких непредвиђених околности, освојити титулу, што овај клуб, али и град Приједор заслужују - додао је Савић.

Славија, па Слобода

До краја јесење полусезоне фудбалери Рудар Приједора одиграће још два сусрета. Прво ће гостовати код Славије у Источном Сарајеву, а онда ће угостити једно од најпријатнијих изненађења, Слободу из Новог Града.

- Пред нама су двије веома захтјевне утакмице, поготово што посљедњих дана имамо проблема са вирозама и грипом. Ипак, надам се да ћемо у оба сусрета остати непоражени, односно да ћемо освојити бар четири бода и тако први пресјећи јесењу врпцу - нагласио је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана