Борис Распудић: Уз Борац и кад је најтеже

Дарко Пашагић
Борис Распудић: Уз Борац и кад је најтеже

Бањалука - Некадашњи капитен Борца Борис Распудић ове зиме показао је још једном како се воли матични клуб и без много размишљања у зимском прелазном року потписао је двогодишњи уговор са "црвено-плавима".

- Постојала је могућност да наставим каријеру у иностранству, али о томе нисам желио да размишљам. Борац ми је заувијек у срцу и сада када му је можда и најтеже, морао сам помоћи. Већ послије ових првих неколико повратничких дана могу да кажем да се нисам покајао и готово сам сигуран да ће са доласком нове управе доћи бољи дани за клуб са Градског стадиона - нагласио је Распудић, који је прошле године са ДПММ-ом са Брунеја освојио шампионску титулу у сингапурској лиги.

Уз овај, још један фактор био је пресудан за повратак искусног фудбалера у Бањалуку.

- Моја љубав према црвено-плавом дресу никада није била спорна, али и чињеница да ћу ускоро постати отац пресудила је да се вратим у најљепши град на свијету - наставио је Распудић.

Иако је Борац послије 18 одиграних кола у веома тешкој ситуацији и ближи је испадању него опстанку у Премијер лиги БиХ, популарни Бока не сумња да ће заједно са саиграчима испунити циљ.

- Пред нас је постављен само један задатак и вјерујем да ћемо га успјешно извршити. Не желим ни да размишљам о било каквом другом исходу. Бањалука заслужује премијерлигаша и све ћемо учинити да Борац и наредне сезоне буде у елити. Иако смо у тешкој ситуацији, имамо реалне шансе, а уз све то и распоред нам иде наруку. Када се погледа ситуација са појачањима, чини се да смо добро трговали и да ће бити још искусних играча, што свима даје наду да ће тужна јесења прича имати срећан прољећни крај - рекао је Распудић.

Припреме

Распудић се осврнуо и на првих неколико дана припрема.

- Доста је нових играча и полако се упознајемо, али пошто је ријеч о искусним фудбалерима, сигуран сам да ће све бити како треба. У Борцу нисам био посљедње двије сезоне и могу да кажем да се играчки кадар у потпуности промијенио. Од садашњих фудбалера играо сам само са Дарком Малетићем и Федором Предраговићем, а Немању Видовића знам из доба када је био јуниор. Међутим, сви знамо шта нас чека и уз квалитетно обављене припреме надамо се најбољем - додао је Распудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана