Борис Дворшек, нови тренер Борац м:телa: Копираћемо модел рада Загреба

Данијел Радујковић
Борис Дворшек, нови тренер Борац м:телa: Копираћемо модел рада Загреба

Бањалука - Борац има доста добрих и искусних играча, али и младих који треба да стасају уз њих, мада прво треба да порадимо на психи. Мислим да је Загреб модел какав би могао Борац изгледати сутра, тако да ћемо неке ствари копирати од њих, јер су се показале добрим.

Казао је ово за "Глас Српске" нови тренер рукометаша Борац м:тела Борис Дворшек након што је одрадио прве тренинге са новом екипом након доласка у Бањалуку. Некадашњи тренер Загреба истакао је да добро познаје нове играче.

- Гледао сам утакмице, које су играли у квалификацијама за Лигу шампиона, а пратио сам мечеве у Струмици и Нашицама. Знам момке отприје, играли смо посљедње двије године СЕХА лигу када сам водио Загреб. Мало још треба да упознам карактер свакога, али неће бити проблема - истакао је Дворшек.

Борац је у прва три кола СЕХА лиге освојио само бод, а искусни стручњак већ зна шта прво мора промијенити.

- Немамо пуно времена за тренинг, чека нас доста путовања и јаких утакмица. Морамо промијенити атмосферу у екипи, јер се мало увукао губитнички менталитет, што се лако дешава свакој екипи која крене са неколико пораза. Због тога прво морамо радити на психи те вратити побједнички дух и вјеру у екипу. Треба да добијемо кохезију унутар екипе и да се то пренесе на терен, гдје ће сви играти једни за друге. Играчи су физички добро спремни, али имамо пуно тактичких детаља које морамо исправити, првенствено одговорност у игри, смањити број техничких грешака кроз тренинг са лоптом. То ће доћи само по себи када добијемо једну праву утакмицу. Морамо убрзати игру, прелазак у контру и полуконтру, бржи проток лопте и имати модернију транзицију - додао је Дворшек.

Како је дуго радио у Загребу и упознат је са моделом рада са којим је ова екипа постала једна од најбољих у Европи, Дворшек жели да уради у Борцу.

- Загреб је стваран неколико година и увијек смо говорили да улажемо у младе. Ризиковали смо двије године осмину финала Лиге шампиона да бисмо у трећој дошли до четвртфинала. Сада је постало нормално да добије Кил. То желимо и од Борца, али то не иде преко ноћи, већ треба шест мјесеци, годину па и двије. Мислим да је Загреб добар модел који треба пратити. Добијао је утакмице на фанатичност у одбрани и упорност у нападу, тако и ми треба да играмо. Значи упорно, борбено и само вјеровати у оно шта радимо, а резултат ће брзо доћи - сматра Дворшек.

Борца чека тежак распоред у СЕХА лиги, али и у Купу ЕХФ.

- Чињеница је да имамо добру екипу, али сигурно треба мјесец да они похватају мене и ја њих. Нисам неискусан, нисам будала да идем све мијењати, јер добро су радили, али нису имали среће. Чињеница је да ћемо играти све боље и боље мада можемо поново заредати са поразима, јер имамо тежак распоред, Загреб, Мешков и Војводина. Разговарао сам са играчима и треба да се поставимо тако да можемо добити сваку утакмицу. Желимо да поставимо неке више циљеве, тако да ове мање лако рјешавамо. Наш виши циљ је да пробамо бити шести у СЕХА лиги. Ако ћемо се тако понашати и вјеровати у то, можемо се са сваким рвати - закључио је Дворшек.

Деби против својих

Судбина је хтјела да Дворшек деби на клупи Борца има против "његовог" Загреба у уторак.

- Прво бих волио да буде пуна дворана и позивам навијаче да нас дођу подржати. То су судбине у животу да прва утакмица буде оваква. Биће весело играти против Вујовића, против мојих бивших играча, према којима гајим велики респект. Професионалац сам, тренер сам Борца и идемо покушати добити Загреб којег мој нови клуб није никако савладао у СЕХА лиги. Реалност је да је Загреб бољи, али у сваку утакмицу можемо ући да је добијемо - рекао је Дворшек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана