Борчева петорка на излазним вратима

Душан Репија
Борчева петорка на излазним вратима

Бањалука - Фудбалери Борца нанизали су четири побједе и реми од доласка Владе Јагодића на клупу, али искусни стручњак је више пута поновио да није задовољан како његова екипа дјелује на терену, односно како се понашају појединци.

Стога је послије пораза у Купу БиХ против Зрињског (0:5) одлучио да упути посљедње упозорење петорици првотимаца, а како незванично сазнајемо, ради се о дефанзивцима Дејану Поповићу и Радославу Прљети, те везним фудбалерима Ненаду Киси, Александру Малбашићу и Огњену Шкорићу. Од њих петорице двојица су наводно добила посљедње упозорење и уколико не промијене приступ и поправе форму, могли би и прије јануарског прелазног рока напустити "црвено-плаве". Иако не жели да прича о именима, Јагодић је потврдио да је упозорио неколико играча.

- Не бих да лицитирам са именима, јер је то наша интерна ствар. Битно ми је да они који треба да се поправе знају ко су. Биљежимо побједе и то је добро, али игра није на нивоу Борца и то желим да промијеним. Не кријем да сам незадовољан неколицином, али имају времена да се поправе. Понашам се и радим као да смо премијерлигаши и то захтијевам од свих појединаца - рекао је Јагодић.

Бањалучани већ данас крећу пут Фоче, гдје ће сутра играти са Сутјеском, а у аутобусу ће се наћи 18 играча на које Јагодић озбиљно рачуна.

- Очекујем тешку утакмицу, иако је Сутјеска нанизала шест пораза. Мислим да им гостујемо у најгорем тренутку, јер ће сигурно бити силно мотивисани да прекину лошу серију. Борцу је у Фочи увијек било тешко, али као и пред сваки меч када сам на клупи Борца, изјављујем да идемо на побједу, јер је тријумф обавеза Борца - рекао је Јагодић.

Не рачунајући момке који су добили опомене, он ће у Фочи моћи да рачуна на све фудбалере, осим на дуже вријеме повријеђене Дарка Малетића и Бориса Гаврића. У пуном тренажном процесу поново је и дефанзивац Александар Кондић, али ће из предострожности пропустити још овај меч.

Компанија "м:тел" остаје спонзор

Компанија "м:тел" и даље ће бити генерални спонзор Борца, као и до сада на рачун клуба из Платонове годишње ће лијегати 70.000 марака, уз могућност да буде "појачан" уколико Бањалучани изборе повратак у Премијер лигу. Из клуба су најавили да ће спонзорски пул ускоро бити јачи за три веома јаке компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана