Борчева младост срушила Младост

Данијел Радујковић
Борчева младост срушила Младост

Бањалука - Фудбалери Борца наставили су са добрим резултатима и у наставку Премијер лиге БиХ пошто су на свом стадиону са 2:0 савладали "фењераша" Младост из Велике Обарске у оквиру 16. кола.

Голове за нова три бода "црвено-плавих" постигли су Тони Јовић и капитен Александар Субић. Обојици је асистирао Јоцо Стокић, који је поново показао колико је битан за игру Бањалучана. Борац је тако наставио са одличним партијама из прошле полусезоне гдје у претходних 11 утакмица има свега један пораз. Занимљиво је и то да је ово једна од ријетких побједа Борца са два гола разлике, а поред тога што су на петом мјесту, тек послије ове утакмице имају позитивну гол-разлику (16:15). Иако су играли без суспендованих Владана Грујића и Милоша Жеравице, који су на јесен били главне узданице Бањалучана на средини терена, млади Угљеша Радиновић и новајлија Ајдин Реџић показали су да тренер екипе Винко Мариновић у будућности може озбиљно рачунати на њих.

- Прибојавао сам се ове утакмице. Имамо младу екипу са доста играча испод 21 године, али вјеровао сам у њих и они су показали велику борбеност. Дали смо голове у право вријеме и добро играли на средини терена. Ова три бода изузетно су нам важна због самопоуздања, поготово код млађих играча. Новајлија Реџић је показао добру партију с обзиром на то да има свега 17 година и да му је ово прва утакмица откако је дошао из Рудар Приједора. Било је ту малих грешчица, али све у свему, задовољан сам - рекао је Мариновић.

С друге стране, Младост није успјела да понови резултат из прошле сезоне када је однијела сва три бода из Бањалуке. Овим поразом остали су на посљедњем мјесту и имаће тежак задатак да изборе опстанак у Премијер лиги.

- Заслужена побједа Борца. Показали су да су уигранија екипа, док се код нас види да нам је дошло доста нових играча. Нисмо довољно уиграни и још смо примили гол у најгорем могућем тренутку у посљедњим минутама првог полувремена. Касније смо имали неке прилике, али нисмо успјели постићи погодак и Борац нас је још једном казнио. Морамо заборавити ову утакмицу и окренути се мечу против Вележа код куће гдје ћемо тражити бодове који нам могу помоћи у борби за опстанак. Нећемо се предати док год постоји шанса - казао је тренер Младости Славољуб Бубања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана