Борца м:тел дочекујe Скопљанце

Дарко Пашагић
Борца м:тел дочекујe Скопљанце

Бањалука - Рукометаши Борца "м:тел" у утакмици другог кола SEHA Гаспром Јужни ток лиге вечерас ће у спортској дворани "Борик" , 20 часова, угостити македонски Вардар.

- У овом тренутку Скопљанци су уз Веспрем сигурно најквалитетнија екипа у регионалном такмичењу, али нећемо се унапријед предати баш као ни против Мађара - нагласио је тренер "црвено-плавих" Игор Рађеновић.

У табору Бањалучана сви су свјесни да је Вардар у овом тренутку апсолутни фаворит.

- Покушаћемо да одиграмо агресивније у одбрани, а у нападу да играмо смиреније и да избјегавамо полуконтре, да нам се кључни играчи не би прерано уморили. Свјесни смо да ће бити веома тешко да остваримо повољан резултат, али би био презадовољан да поновимо игру као против Веспрема - додао је Рађеновић.

Средњи бек Борца "м:тел" Стефан Јанковић очекује велику подршку са трибина и обећава да ће саиграчи и он скупо продати кожу.

- Уколико желимо да се било чему надамо у овом сусрету морамо да пружимо максимум. Даћемо све од себе, а очекујем и велику подршку са трибина, јер само тако можемо да се равноправно носимо са великим фаворитом - нагласио је Јанковић.

Треба рећи да дрес Скопљанаца носе некадашњи репрезентативац Србије и Шпаније Арпад Штербик, најбоље свјетско десно крило Рус Тимур Дибиров, бек Хрватске репрезентације Блаженко Лацковић,  голман српских "орлова" Страхиња Милић и његов репрезентативни колега Алем Тоскић

Почетак у 20 часова

Иако је првобитно било планирано да се утакмица игра од 19 часова, почетак је помјерен за 60 минута - на 20 часова.

- Разлог за то је четвртфинални сусрет Свјетског првенства у кошарци између Србије и Бразила, који се игра од 18 часова. Због тога смо уз сагласност са ривалом, али и челницима SEHA Гаспром Јужни ток лиге помјерили почетак сусрета и дуел са Вардаром започеће у 20 часова - нагласио је вршилац дужности директора Бањалучана Небојша Голић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана