Борац забиљежио још једну убједљиву побједу: четворком по Слободи

Дубравко Цураћ
Борац забиљежио још једну убједљиву побједу: четворком по Слободи

БAЊA ЛУКA - Навијачи Борца поново могу бити задовољни оним што су видјели на Градском стадиону. "Црвено-плави" пружили су још једну одличну партију и са 4:0 савладали до овог кола другопласирани тим Премијер лиге БиХ, Слободу из Тузле.

Од самог почетка сусрета домаћи тим кренуо је са офанзивом. Играо се трећи минут када је капитен Борца Дарко Љубојевић са неких 17 метара одлично шутирао, али је тада статива била савезник Тузлака. Само два минута касније било је 1:0 послије акције "из уџбеника". Све је кренуло од Стојана Врањеша који је у празан простор на десној страни упослио Милана Ступара. Десни бек Борца упутио је центаршут у шеснаестерац гостију а тамо се нашао млади Немања Билбија који је мајсторским волејом лопту закуцао у мрежу Дениса Мујкића. И послије тога Бањолучани су наставили са доминацијом, а након неколико пропуштених шанси у 44. минуту судија Драган Скакић показао је на "бијелу тачку". Поново је то била одлична комбинација у којој су учествовали најискуснији првотимац домаћих Оливер Јандрић и нада "црвено-плавих" млади Билбија. Њихов дупли пас из игре је избацио тројицу одбрамбених фудбалера Слободе, да би на крају штопер Тузлака Илија Продановић лопту зауставио руком. Сигуран извођач најстроже казне био је Саша Кајкут.

- Честитам мојим играчима који су пружили још једну одличну партију. Морам бити презадовољан како игром тако и резултатом, а оно што је било очигледно сви на терену су дали максимум. Први гол постигли смо на вријеме, а други је дошао у правом тренутку јер смо на одмор отишли са два гола предности и практично већ тада је било све ријешено - рекао је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић.

И у наставку сусрета на терену је био само један тим, а у 53. минуту послије асистенције Врањеша, Кајкут се поново уписао у листу стријелаца. Коначан резултат поставио је Бојан Пузигаћа у 85. минуту.

Све што су гости урадили на овом сусрету био је брз контра- напад у 77. минуту али је Драган Старчевић зауставио ударац Огњена Красића и спријечио погодак.

Тренер Слободе Aднан Османхоџић честитао је Борцу на заслуженој побједи, али је посебно истакао сјајну организацији меча у Бањој Луци.

- Домаћи тим био је много бољи ривал и њихова висока побједа најбоље говори какав је био однос снага на терену. Морам посебно захвалити домаћину на коректној игри, судијама на одличном суђењу и заиста су услови били на високом нивоу што је ријеткост у елитном бх. такмичењу - рекао је Османхоџић.

Владо Јагодић није крио задовољство послије изјаве његовог колеге на клупи Тузлака:

- Драго ми је што сви наши ривали задовољно напуштају Градски стадион, а ми побјеђујемо. То је заста велики добитак и за Борац и за Бању Луку. 

Немања Билбија

Иако је пред почетак сусрета са Слободом било питања да ли ће због повреде кољена Немања Билбија бити у комбинацији, млади нападач "црвено-плавих" још једном је показао да се ради о великом потенцијалу. Мајсторским поготком начео је Тузлаке и за 45 минута проведених на терену свој дио посла обавио без грешке.

- Нисам желио да рискирам и на полувремену сам одлучио да одморим Билбију. Њему је било довољно 45 минута да одради све оно што смо од њега очекивали и заиста је још једном потврдио да се ради о одличном играчу - рекао је Јагодић.

Билбија ће се данас прикључити јуниорској репрезентацији БиХ и неће бити међу првотимцима Борца који ће у сриједу играти у Мостару против Вележа. 

Први пенал

Борац је тек у 23. колу против Слободе добио прилику да са "бијеле тачке" покуша затрести противничку мрежу. Тако је Широки Бријег остао једина екипа у Премијер лиги која није била у могућности да изведе једанаестерац.   

Резултати 23. кола

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Звијезда 1:1

Зовко 66 - Смајловић 62

СAРAЈЕВО: Сарајево - Травник 6:1

Шкоро 11, пенал, 58, Муминовић 45 Хаџић 51, Џакмић 83, Панџа 89 - Колашинац 78

БAЊA ЛУКA: Борац - Слобода 4:0

Билбија 5, Кајкут 44. пенал, 53, Пузигаћа 85

ТРЕБИЊЕ: Леотар - Вележ 2:2

Чорлија 61, Жуниор Соуто 77 - Чолић 56, 64

ОРAШЈЕ: Орашје - Модрича Максима 0:2

Кујунџић 82, Стајић 86

МОСТAР: Зрињски - Лакташи 2:1

Муса 28, 30 - Раца 19

ЗЕНИЦA: Челик - Жељезничар 2:0

Пурић 59, Смрико 90

И. СAРAЈЕВО: Славија - Посушје 2:0

Станковић 42, Куталиа 63 

Табела 

1. Зрињски 50, 2. Славија 42, 3. Слобода 40, 4. Сарајево 39, 5. Борац 33, 6. Ш. Бријег 33, 7. Лакташи 33, 8. Звијезда 33, 9. Челик 31, 10. Жељезничар 30, 11. Леотар 30, 12. Модрича М. 27, 13. Травник 25, 14. Вележ 24, 15. Орашје 22, 16. Посушје 22. 

Парови 24. кола

У 24. колу, које се игра наредног викенда састају се: ГРAДAЧAЦ: Звијезда - Славија, ПОСУШЈЕ: Посушје - Челик, СAРAЈЕВО: Жељезничар - Зрињски. ЛAКТAШИ: Лакташи - Орашје, МОДРИЧA: Модрича Максима - Леотар, МОСТAР: Вележ - Борац, ТУЗЛA: Слобода - Сарајево, ТРAВНИК: Травник - Широки Бријег

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана