Борац вечерас у “Борику” игра још један дерби АБА 2 лиге: Није фрка, нека падне и Крка

Дејан Кондић
Борац вечерас у “Борику” игра још један дерби АБА 2 лиге: Није фрка, нека падне и Крка

БАЊАЛУКА - Спрема се нови спектакл у “Борику”. Кошаркаши Борца од 18 часова играју дерби меч деветог кола АБА 2 лиге против Крке из Новог Места.

Изабраници Зорана Кашћелана пробаће да на крилима својих навијача направе још један велики резултат, да након актуелног шампиона Златибора, на обје плећке положе и великог ривала из Словеније. Неће бити лако, тим из Новог Места је у бањалучком “балону” кренуо силовито против фењераша Горице 101:74 и показао да се неће шалити ни у граду на Врбасу. Рок Стипчевић и друштво биће велики изазов за “црвено-плаве”. Борчев бек Јан Ребец, иначе бивши играч Крке, свјестан је да њега и његове саиграче очекује веома захтијеван задатак.

- Пред нама је још једна тешка утакмица. Мислим да је Крка још бољи тим од Златибора, поготово у одбрани. Међутим, ми вјерујемо у себе, вјерујемо да пред нашим навијачима можемо сваког добити и ту видимо нашу шансу. Атмосфера је била сјајна у првом мечу, позивам навијаче да дођу и против Крке и направе још бољи амбијент, а ми ћемо дати све од себе, као у сваком мечу што радимо - рекао је Ребец.

Још се препричава амбијент на трибинама “Борика”, али и оно што су момци Зорана Кашћелана направили на терену против Златибора (95:88). Душан Танасковић и Мартин Џерон су са по 27 поена разгалили све присталице “црвено-плавих”. На другој страни перманентна опасност био је Марко Тејић са идентичним поентерским учинком. Задовољан је био тренер Кашћелан након тријумфа над актуелним шампионом.

- Играти против актуелног првака АБА 2 лиге и једног од најбољих тимова је био велики изазов за нас. Вјетар у леђа са трибина који смо имали дао нам је у почетку благу предност, али смо знали да ће бити јако тешко, јер треба свих 40 минута да будемо на завидном нивоу, прије свега у одбрани, да бисмо парирали екипи Златибора која сваку прилику искористи и која је шутерски фантастична. Драго ми је што смо послали позивницу и за наредне дуеле, лијепо је било играти у “Борику”, љепшу позивницу за вечерашњи дуел и суботу нисмо могли да направимо него са овом лијепом побједом која ће нам пуно значити на пољу самопоуздања - рекао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана