Борац у игри за Лигу шампиона

Дарко Пашагић
Борац у игри за Лигу шампиона

Бањалука - Рукометни клуб Борац није остао без квалификација за Лигу шампиона, а Рукометни савез БиХ је гарантовао за Бањалучане да ће до понедјељка, 17. јуна, уплатити обавезни депозит од 25.000 евра Европској рукометној федерацији (EHF).

То је "Гласу Српске" изјавио генерални секретар РС БиХ Смајо Карачић.

У Борцу м:тел су истакли да су добили још четири дана да уплате обавезан депозит како би наступили у квалификацијама за Лигу шампиона.

- Иако је рок за уплату депозита истекао 11. јуна у поноћ, успјели смо да га пролонгирамо, јер је Рукометни савез БиХ послао молбу у сједиште Европске рукометне федерације да се помјери рок плаћања. Из EHF су тражили гаранције да ћемо испоштовати рок до понедјељка. На нама је сада да упутимо допис у којем гарантујемо да ћемо извршити своје обавезе - изјавио је директор Рукометног клуба Борац м:тел Борис Ђого.

Уколико би Бањалучани прекршили преузету обавезу, под санкцијама EHF нашли би се и великан из Бањалуке и РС БиХ.

Потпредсједник Управног одбора Бањалучана Милан Радовић је нагласио да се нада да ће износ од 25.000 евра бити пронађен у потребном року.

- Морамо брзо да реагујемо. Вјерујем да ћемо један дио обезбиједити од спонзора, а други од града Бањалука и Владе Републике Српске. Све у свему јасно је да је ово за све нас велики изазов, који захтијева пуно већа средства него што је 25.000 евра - нагласио је Радовић.

Он је свјестан да то није једино што ће "црвено-плави" морати да "потроше" уколико желе да се ухвате у коштац са изазовом звани Лига шампиона.

- Требаће нам много јачи играчки кадар, много су већи трошкови организација утакмица, путовања... Све у свему биће веома тешко финансијски ускладити све што од нас захтијева прво наступ у SEHA лиги, а потом и у квалификацијама за Лигу шампиона, а можда касније и међу 24 најквалитетније екипе у Европи. Зато морамо сви заједно сјести за сто и видјети шта је у овом тренутку интерес клуба, шта доноси наступ у најелитнијем клупском такмичењу, али не смијемо ни бјежати од реалности - нагласио је Радовић.

Први шешир

Жријеб за Лигу шампиона обавиће се почетком јула, а Бањалучани се налазе у првом шеширу квалификација. Заједно са њима су прваци Шведске (Дрот), Бјелорусије (Динамо Минск) и Румуније (Констанца). У другом шеширу су првак Србије (Војводина), Словачке (Татран Прешов), Португалије (Порто) и Израела (Макаби Хел Зион). У трећем шеширу су шампиони: Аустрије (Алпла), Норвешке (Елверум), Турске (Бешикташ) и Украјине (Мотор). Могући противници из четвртог шешира су освајачи титула у Грчкој (АЕК), Италији (Бозен), Холандији (Крас Волендам) и Луксембургу (Хандбал ЕШ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана