Борац у “Борику” тражи подвиг

Синиша Котараш
Борац у “Борику” тражи подвиг

Атина - Лишени помоћи четворице играча који су требали да буду ударна снага Бањалучана у новој сезони, рукометаши Борац м:тела доживјели су висок пораз резултатом 21:30 (11:12) у првој утакмици првог кола квалификација за ЕХФ куп на гостовању код Олимпијакоса у Атини.

Управа освајача Купа БиХ није успјела да ријеши проблеме са лиценцирањем Вукашина Ракоције, Немање Вучићевића, Николе Јеремића и Гиљерма де Соузе па је Мирко Микић на располагању за овај меч имао само 12 играча који су дали све од себе да остваре што бољи резултат.

Није познато да ли ће њих четворица имати дозволу за наступ идуће суботе на реваншу у “Борику”, када ће “црвено-плави” покушати да дођу до подвига и пласмана у друго коло.

Првих 30 минута завршено је вођством грчког представника од 12:11, да би Бањалучани у наставку посустали, што је домаћин искористио да на крају забиљежи висок тријумф. Наравно, након меча било је више него очигледно разочарање тренера “црвено-плавих” који једноставно није могао да прихвати чињеницу да рукометаши на којима је грађена игра његовог тима нису добили лиценцу за наступ у овој утакмици.

- Мјесец дана напорних и квалитетних припрема је једноставно пао у воду. Наша игра се у највећем дијелу базирала управо на њима и њиховим квалитетима, а онда се десило ово. Веома сам разочаран свим дешавањима у посљедња два-три дана и несхватљиво ми је да се овако нешто може десити у данашње доба - резигнирано је изјавио Микић након утакмице.

Што се тиче дешавања на паркету, стратег Бањалучана је најзадовољнији залагањем играча, те чињеницом да је неколико јуниора добило прилику да заигра у једној европској утакмици.

- Док смо имали снаге, били смо равноправни на терену. Међутим, Олимпијакос је ротирао свих 16 играча, док смо ми имали смањен ростер. Убијеђен сам да би са овом четворицом у екипи резултат био много бољи, да не кажем позитиван у нашу корист. Поносан сам на борбеност свог тима који се није предавао до посљедњег звука сирене - поручио је Микић.

Најефикаснији у редовима Бањалучана био је Милан Дакић који је постигао осам погодака. Сјајни бек каже да је пресудила “дужа клупа” Олимпијакоса, али и да ће на реваншу све бити потпуно другачије, поготово ако Борац буде комплетан.

- Док смо имали снаге и свјежине, парирали смо домаћину и држали резултатски прикључак. У другом полувремену смо посустали и нисмо успјели да издржимо њихово трчање. Међутим, нема предаје, пред пуним трибинама у “Борику” све је могуће ако будемо комплетни - истакао је Дакић.

 

Олимпијакос   30 (12)
Борац м:тел    21 (11)

Дворана: “Мелина Меркури” у Атини.
Гледалаца: 400.
Судије: Емил и Ернест Агакиши (Азербејџан).
Седмерци: Олимпијакос 3 (3), Борац м:тел 4 (1).
Искључења: Олимпијакос 14, Борац м:тел 8 минута.

Олимпијакос: Шпикић, Богуновић, Цирас 8 (3), Карампорниотис 2, Тоњацо 3, Мугис, Малиос 3, Кандилас, Саникис 3, Тинкир, Лијапис, Цилимпарис, Арапакопулос 3, Михалидис, Цилис 2, Карватски 6. Тренер: Јоргос Заравинас.

Борац м:тел: Љубишић, Граховац, Даничић, Њежић 2, Лукић 1, Кнежевић, Суботић, Рађеновић, Ћелић 3, Драгичевић, Ђурђевић 7 (1), Дакић 8. Тренер: Мирко Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана