Борац рутински до полуфинала

Дарко Пашагић
Борац рутински до полуфинала

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел пласирали су се у полуфинале Купа БиХ пошто су у реванш утакмици четвртфинала у дворани "Борик" савладали Коњух из Живиница са 32:29 (15:14).

Тако су само потврдили тријумф из првог меча на гостовању када су славили са 34:18 и изборили пласман на завршном турниру чији ће домаћин бити накнадно одређен и биће неко од учесника полуфинала.

Шеф стручног штаба Бањалучана Игор Рађеновић у овом сусрету пружио је прилику играчима за мањом минутажом. Једини стандардни првотимац био је Стефан Јанковић, који је постигао девет голова и био најефикаснији на овом сусрету. Од оних који би требало да представљају "црвено-плаву" будућност истакли су се голман Јасмин Хушић (15 одбрана, 1 седмерац), те десно крило Никола Тешић (7 голова).

- Предност из првог сусрета била је огромна, тако да су прилику добили они који су до сада мање играли. Сада нам преостаје да се што боље спремимо за финални турнир Купа БиХ и мечеве за првака БиХ. Углавном званичне утакмице нећемо имати све до 9. маја. Екипа ће остати на окупу и за то вријеме покушаћемо да одиграмо неколико пријатељских утакмица. Једну смо већ договорили и то против Металопластике у Шапцу, 21. априла - нагласио је Рађеновић.

Резултати реванш утакмица четвртфинала Купа БиХ: ЦАЗИН: Крајина - Челик (Зеница) 25:24 (први меч 29:38), ВОГОШЋА: Вогошћа - Извиђач (Љубушки) 26:29 (28:32), БАЊАЛУКА: Борац м:тел - Коњух (Живинице) 32:29 (34:18).

Уз Челик, Извиђач и Борац м:тел пласман на завршни турнир обезбиједило је и Горажде, које се међу четири најбоље екипе пласирало без борбе послије одустајања сарајевске Босне. Још увијек није познато када ће бити одржана завршница Купа и ко ће бити домаћин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана