Борац побједом окончао припреме за наставак сезоне

Дарко Пашагић
Борац побједом окончао припреме за наставак сезоне

Брод - Посљедњи контролни меч пред наставак Премијер лиге БиХ фудбалери Борца ријешили су у своју корист против друголигаша Републике Српске Лијешћа у Броду са 5:0.

Тренер Винко Мариновић извео је поставу која би требало да почне суботњи меч против Младости из Велике Обарске, а стартери су му одговорили на најбољи начин. Четири пута су успјели да савладају голмана Лијешћа. Поготке су постигли Јоцо Стокић, Федор Предраговић, Петар Илић, а један гол дјело је једног дефанзивца домаћих. Друго полувријеме почели су резервисти, а шансу је најбоље искористио Михајло Савановић, стријелац петог поготка.

- Могу да будем задовољан виђеним. Момци су одиграли озбиљно и прво и друго полувријеме, а пет погодака у мрежи Лијешћа реалан је однос у квалитету двије екипе - рекао је Мариновић.

Ипак, посљедњи тест донио је нови проблем, пошто се на повреду пожалио Илић.

- Мислим да је у питању ложа, али ћемо више знати послије прегледа. Био би велики хендикеп уколико не би могао да игра против Младости - рекао је Мариновић.

Преостала два дана до прве утакмице Бањалучани ће искористити за још четири тренинга, како би што спремније дочекали први прољећни меч. Иако управа клуба није стриктно поставила циљеве, Мариновић истиче да ће екипа настојати да у сваком мечу освоји три бода.

- Због тешке финансијске ситуације били смо принуђени на подмлађивање екипе, односно давање што више шансе играчима из властитог подмлатка. Због тога пред нас нису постављени никакви циљеви, али сигурно да нећемо испустити прилику уколико нам се укаже могућност да изборимо пласман на међународну сцену. Задовољан са урађеним у току припрема и спремно дочекујемо наставак сезоне - закључио је Мариновић.

 

Младост

Винко Мариновић је опрезан пред гостовање "фењераша" из Велике Обарске на "Градском стадиону".

- Младост се силно појачала у прелазном року све са циљем да обезбиједи опстанак. Међутим, и ми желимо да на прољећној премијери укњижимо три бода. Фаворити смо, играмо пред домаћом публиком и вјерујем да ћемо уписати три бода, иако због картона неће наступити капитен Владан Грујић и Милош Жеравица - рекао је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана