Борац освојио Куп Бањалуке

Дарко Пашагић
Борац освојио Куп Бањалуке

Бањалука - Побједник 18. купа Бањалуке је Борац који је у финалној утакмици, одиграној поводом крсне славе града Спасовдана, савладао трећелигаша Републике Српске Лауш са 3:0.

"Црвено-плави" су у овом сусрету наступили са јуниорским саставом, пошто је први тим на одмору, али су изабраници Стојана Малбашића показали да на Градском стадиону не треба да брину за будућност. У првих 45 минута није било голова, а у наставку су младићи Борца заиграли пуно боље и постигли три гола. Освјежење у навалној линији "црвено-плавих" унио је "резервиста" Бојан Поповић који је у 62. минуту затресао мрежу ривала. Само три минута касније Стефан Савић, јуниор који је већ дуже вријеме прикључен првом тиму Борца и са којим би се ових дана требао потписати четворогодишњи уговор, повисио је на 2:0, а исти играч је прелијепим волеј ударцем у 69. минуту поставио коначан резултат.

За најбољег играча финалне утакмице проглашен је двоструки стријелац Савић, док је најбољи голман Младен Илић, такође из побједничког састава. Најбољим појединцима уручена је спортска опрема, којом их је наградило предузеће "Примаспорт" из Бањалуке.

Прије финалне утакмице Купа града одигране су и два финална сусрета лиге "Фудбалски полетарци" у категоријама од осам до десет и од десет до 12 година. У оба меча састали су БСК и Омладинац, и у оба су славили "романтичари". Млађи тим је славио са 3:0, док су нешто старији послије изједначујућег гола у посљедњем минуту за 1:1 били успјешнији приликом извођења једанаестерца и стигли су до тријумфа од 4:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана