Борац наоштрен за соколове

Данијел Радујковић
Борац наоштрен за соколове

Бањалука - Како одмичу припреме и како се приближава првенство Прве лиге РС, фудбалери Борца играју све боље, а шеф стручног штаба Зоран Драгишић полако склапа екипу која ће напасти прво мјесто и повратак у Премијер лигу БиХ.

Након слабијих партија током припрема на Златибору, гдје нису остварили ниједну побједу у пет мечева, Бањалучани пружају доста боље игре након повратка кући. Послије побједа против Рудар Приједора (4:0) и Наприједа из Бањалуке (6:0), Борац је био убједљив против Жељезничара из Добоја који игра у Другој лиги, група запад. "Црвено-плави" су славили са 8:1, а Драгишића посебно радује поправак реализације.

- Има ствари којима сам задовољан, али има и оних којима нисам. Те грешке морамо отклонити, имамо још десетак дана за то, али најбитније је да се помјерамо ка бољем. Поправљамо реализацију, разнолики смо, сада нам је осам играча дало поготке, то радује сваког тренера. Полако се назиру контуре тима. На припремана на Златибору играли смо против јачих екипа, били смо тешки и зато су били слабији резултати. Тежимо да будемо што боље физички спремни и радује то када постигнемо шест голова у другом полувремену. Има ту још доста корекција, али идемо напријед - казао је Драгишић и додао да је задовољан радом и залагањем нових играча који су овог љета појачали клуб.

Драгишић је свјестан да његову екипу очекује тежак посао у Првој лиги РС, која почиње 6. августа, пошто Борац има само један циљ - да на крају сезоне буде први на табели.

- Желим да нагласим да смо свјесни тешког посла који нас очекује, сви ће против нас давати 150 одсто, јер смо ми Борац. Апсолутно вјерујем у своју екипу, да не вјерујем, не бих се прихватио посла. Од првог кола идемо у јуриш за највиши пласман - додао је Драгишић.

До првог меча у новој сезони против Славије Бањалучане очекује и генералка коју ће играти са Слободом из Новог Града. Тај меч на програму је у суботу од 17 часова.

- Против Слободе ће вјероватно играти постава која би требало да започне меч са Славијом, али не мора значити да неко неће испасти, а неко упасти у првих 11 до тада. То је фудбал и ствари се мијењају - закључио је стратег Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана