Борaц м:тел: Желимо да Борик постане наша тврђава

Данијел Радујковић
Борaц м:тел: Желимо да Борик постане наша тврђава

Бањалука - Нови тежак испит у СЕХА лиги рукометаши Борца м:тел имаће вечерас у 18 часова када ће у дворани "Борик" након Вардара дочекати још једног учесника Лиге шампиона екипу Мешков Бреста.

Бјелоруси су фаворити и држе четврто мјесто на табели те ће сигурно играти плеј-оф, али тренер Борца Борис Дворшек радује се новом јаком мечу. Сматра да је Вардар прије седам дана побиједио превеликом разликом и жели "прљавију" игру у одбрани.

- Мешков игра Лигу шампиона, пуно улаже, покривен је на свим позицијама, тежи врху. Веселимо се јер имамо прилику да се покажемо против таквих екипа, то је прилика нашим играчима за доказивање. Желимо да поновимо нападачку игру против Вардара када смо направили добар искорак, доста смо убрзали, имамо пуно рјешења. Постали смо разноврсни и опасни са свих позиција. На први поглед је проблем мало одбрана, јер смо против Вардара примили 42 гола, али то је екипа која је из топ пет у Европи. Волио бих да играмо безобразнију одбрану, чвршћу, мало покваренију, да играчи нису толико фини према пивотима - казао је Дворшек.

Његова жеља је да Борац постане конкурентан најбољим екипама које ће у "Борик" долазити са страхом и респектом.

- Циљ нам је да пробамо добити утакмицу, иако играмо против фаворита, али нећу допустити да играчи уђу у утакмицу са приступом да немају шта изгубити, већ да можемо пуно добити. Желимо да "Борик" постане једна опака тврђава коју није лако освојити и да ту ко год дође мора да има респект и да тај неко не смије ни помислити да може лако побиједити. Морамо доћи до тога да можемо играти са врхунским екипама 60 минута, што у овом моменту није реално - казао је Дворшек.

Јачине ривала свјестан је и пивотмен Борца Ђорђе Ћелић.

- Радили смо на томе да исправимо грешке које смо имали на утакмици са Вардаром, а то се прије свега односи на одбрану гдје смо правили доста глупости. Сви играчи су спремни, мотивисани и даћемо све од себе. Они су фаворити, али у спорту су могућа изненађења и ми се надамо томе ако све урадимо као што смо се договорили - истакао је Ћелић.

Јанковићев статус

Средњи бек Борца Стефан Јанковић на љето ће појачати редове Татран Прешова, а тренер "црвено-плавих" Борис Дворшек је истакао да ће имати исти третман као и остали играчи.

- Тек уочи утакмице са Вардаром сазнао сам да ће отићи у Татран. Истиче му уговор и то је његов избор, али требало се знати да преговара, мислимо да је то ред. Имали смо разговор са њим, зна обавезе и одговорност у Борцу. Понашаћу се према њему као и према сваком играчу који је ту. Користићемо његове услуге као и до сада, али исто тако морамо размишљати о сљедећој сезони па ће у неким ситуацијама Срђан Мијатовић добијати више минута - казао је Дворшек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана