Борaц м:тел: Новим стилом изненадити Вардар

Данијел Радујковић
Борaц м:тел: Новим стилом изненадити Вардар

Бањалука - Послије мјесец и по паузе рукометаши Борца м:тел вечерас од 20 часова наставиће такмичење у регионалној СЕХА лиги, када ће у дворани "Борик" дочекати једну од најбољих екипа Европе, Вардар из Скопља.

Бањалучани нису одиграли званичну утакмицу од 19. децембра, али су током зиме вриједно тренирали и појачали екипу. У редове Борца стигли су Иван Думенчић (средњи бек), Доминик Смојвер (пивотмен), Деан Шешић (десни бек) и Милан Глумичић (десно крило). Тренер Борис Дворшек задовољан је појачањима, али и напретком екипе кроз тренинге, те три пријатељске утакмице са Загребом (двије) и Дубравама. Ипак, Борац ће морати показати најбољу могућу игру како би парирао Вардару, који се налази на другом мјесту на табели.

- Довели смо играче који су нам требали. Радили смо добро цијели мјесец и физички смо јако добро спремни. Већ против Дубрава се видјело да смо бољи него против Загреба. Искрено, темпирали смо форму за утакмице са Нексеом и Војводином на крају мјесеца. Те мечеве морамо добити. Вардар и Мешков нас чекају прије тога. Македонци су апсолутни фаворит, једна су од бољих екипа у Европи, имају пуно добрих играча, као и велики буџет. Желимо да одиграмо максимално борбено као против Татрана, са жељом и хтијењем. Поставићемо се као да идемо на побједу. Промијенили смо стил игре и желимо да се то види, желимо да буде брже, модерније и атрактивније за публику. Желимо да изгледамо другачије него јесенас - казао је Дворшек.

Он је додао да се екипа још навикава на новог средњег бека Думенчића, али је увјерен да је Борац његовим довођењем добио додатни квалитет и брзину. Такође, истакао је да су доласком Смојвера добили на ширини и борбености у одбрани.

- Ове припреме су биле једне од бољих које смо урадили. Екипа је стварно спремна и мислим да се можемо супротставити Вардару. Они су скуп великих имена, али долазе уморни и ту видимо шансу. Наредне двије утакмице треба да искористимо како бисмо се играли и спремили за Нексе и Војводину, против којих јуримо шест бодова - истакао је лијеви бек Даворин Вујовић.

Без Николића, Микића и Њежића?

У Борцу имају проблема са повредама, па ће на мечу са Вардаром вјероватно бити ослабљени за Ратка Николића, који је цијелу седмицу имао вирозу. Мирко Микић има сталних проблема са леђима и кољенима и тренер Борис Дворшек ће га штедјети за Лигу БиХ. Милош Њежић је дуго паузирао и још није у правој такмичарској форми, па је питање колико ће играти. Што се тиче Вардара, они ће играти без Игора Карачића, Арпада Штербика, Стојанчета Стоилова и Дејана Манаскова. Посљедња двојица су имали инцидент у Скопљу, а Стоилову су непознати нападачи нанијели видљиве повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана