Борац м:тел Храбро на фаворита

Дарко Пашагић
Борац м:тел Храбро на фаворита

Бањалука - Рукометаши Веспрема долазе у Бањалуку као апсолутни фаворит, али могу да обећам да ће Борац м:тел скупо продати кожу.

Изјавио је ово пред утакмицу четвртог кола SEHA Гаспром Јужни ток лиге, која ће се одиграти вечерас од 20 часова у спортској дворани "Борик", између Борца м:тел и мађарског првака Веспрема,  тренер Бањалучана Игор Рађеновић.

- Мађарска екипа располаже са годишњим буџетом од 10 милиона евра и самим тим је све речено. У прошлој сезони играли су Фајнал фор Лиге шампиона, а ове године желе и да је освоје. Објективно гледајући уз њемачки Кил су и највећи фаворити - нагласио је Рађеновић.

Од својих играча очекује максималну ангажман и борбеност до посљедње капи зноја.

- Да би запријетили фавориту морамо пружити више од свог максимума, али и покушати да успоримо игру Мађара. Уколико прихватимо њихов брз ритам бићемо у веома тешкој ситуацији. За нас ће бити велики хендикеп неиграње повријеђеног лијевог бека Душка Херцеговца, поготово у фази одбране, али шта је, ту је. Вјерујем да ћемо на овосезонској премијери пред нашим навијачима у регионалном такмичењу показати све оно што краси ову екипу - додао је Рађеновић.

Повратник у редове Бањалучана Срђан Тривунџа позвао је навијаче да у што већем броју дођу у "Борик" и подрже "црвено-плаве".

- Покушаћемо да се равноправно носимо са фаворизованим Мађарима, али сви смо свјесни да ће то бити изузетно тешко. Једино ако испунимо све договоре из свлачионице можемо да се надамо да ћемо урадити нешто више у овом сусрету. Зато нам је потребна и велика подршка са трибина у коју не сумњам - рекао је Тривунџа.

А да је Веспрем сами крем европског рукомета свједочи и чињеница да дрес мађарског клуба носе: капитен репрезентације Србије Момир Илић, голман хрватске репрезентације Мирко Алиловић и његов колега Ренато Сулић, њемачки рукометни репрезентативац Кристијан Цајц, члан најбоље селекције БиХ Мирсад Терзић, репрезентативци Мађарске Ласло Нађи, Петер Гуљаш... и још неколико врсних интернационалаца.

- Све су то врхунски спортисти и рукометаши. Ми смо спрени да дамо свој максимум а да ли ће то бити довољно за неки повољан резултат видјећемо - закључио је Тривунџа.   

Утакмице

Овог викенда биће одигране још само двије одгођене утакмице првог кола SEHA Гаспром Јужни ток лиге и то обје у суботу. Од 19 часова у Нашицама ће снаге одмјерити два хрватска представника у овом такмичењу Нексе и Загреб, а у 20.15 у Скопљу македонски дерби играће Вардар и Металург.

Савез

В.Д. директор Борца Небојша Голић огорчен је понашањем челника Рукометног савеза Републике Српске и делегата који заступају РС РС у РС БиХ.

- Делегати РСРС би на тим састанцима требало да заступају клубове из Српске, а не само себе. Немогуће је да стално неко врши опструкције на штету Борца м:тел и да стално мијења правила. Тако ће се на крају ове сезоне играти плеј-оф за првака између побједника Премијер лиге и нас, који смо учесници регионалног такмичења. То је умјесто Лиге за првака. Тако се не доприноси популаризацији рукомета. Прошле сезоне требало је да будемо домаћини финалног турнира Купа БиХ, али је опет домаћинство отишло у Херцеговину. Зато желимо да присуствујемо сједници Управног одбора РС РС и да тамо кажемо шта је наш интерес - рекао је Голић. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана