Борац м:тел добио новог шефа стручног штаба: Дворшек умјесто Рађеновића

Иван Драгичевић
Борац м:тел добио новог шефа стручног штаба: Дворшек умјесто Рађеновића

Бањалука - До краја сезоне шеф стручног штаба Рукометног клуба Борац м:тел биће хрватски стручњак Борис Дворшек, који је на тој функцији замијенио Игора Рађеновића.

Послије неуспјеха у квалификацијама за Лигу шампиона, те стартног пораза у регионалном такмичењу управа Бањалучана споразумно се разишла са Рађеновићем, који је на мјесту кормилара био нешто више од годину. Експресно су реаговали и за стратега великана из Господске именовали Дворшека, који ће због приватних обавеза кормило Бањалучана преузети тек од 1. октобра. А, прва утакмица на клупи "црвено-плавих" биће му против некадашњег клуба Загреба.

- Борис Дворшек је наш нови тренер. Ради се о провјереном стручњаку и мислим да смо направили прави потез. Са њим је потписан уговор до краја сезоне, а могуће је да и раније дође до продужетка сарадње. Са Рађеновићем смо се растали коректно. Није било никаквог смјењивања, већ је све ријешено договором. У клубу не постоји негативна атмосфера, нама је потребан тренер са знањем и искуством. Рађеновић то тренутно није, али не сумњам да ће за коју годину постати одличан тренер - рекао је Бранковић.

Дворшек је нагласио да му је част што ће бити на клупи некадашњег европског шампиона, али и клуба који у свијету рукомета ужива велико поштовање.

- Борац има тим који чини спој искуства и младости. Ту су Младен Бојиновић, Срђан Тривунџа и Ратко Николић, са којима имамо посебну снагу у позиционој игри, а имамо и добре младе играче са којима можемо форсирати бржу игру. Вјерујем да можемо стићи до циља, а то је да одбранимо дуплу круну на домаћој сцени и домогнемо се шестог мјеста у регионалном такмичењу, које гарантује одлазак на завршни турнир. Због приватних обавеза нећу водити наредне двије утакмице, али ћу бити у сталном контакту са својим помоћником Александром Међедовићем - поручио је Дворшек.

Бранковић је нагласио да Рађеновић није платио цех високим амбицијама са почетка сезоне.

- Нико од челника клуба није од тренера и играча тражио као приоритетан циљ пласман у Лигу шампиона. Нормално је да нисмо жељели да изгубимо, али прво мјесто није било по сваку цијену. Пошто нас је ЕХФ условио да играмо квалификације, закључили смо да нам је јефтиније да организујемо турнир у Бањалуци него да га играмо на неком другом мјесту - закључио је Бранковић.

SEHA лига

 

Рукометаши Борца м:тел у сриједу од 20.15 часова у другом колу SEHA лиге гостују у Македонији код Макс Струмице. За разлику од Бањалучана, који су одиграли само један меч (пораз од Спартак Војпута), Македонци су одиграли два сусрета и забиљежили два убједљива пораза од Мешков Бреста и Вардара.

- У Струмицу идемо по прве бодове. Смјена тренера није утицала на нас и послије, слободно могу рећи, кикса у првом колу, сада је вријеме да упишемо побједу - изјавио је лијеви бек "црвено-плавих" Даворин Вујовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана