Борац листу крати кад се врати

Дарко Пашагић
Борац листу крати кад се врати

Бањалука - Спортски директор Фудбалског клуба Борац Слободан Старчевић најавио је да ће по повратку екипе у Бањалуку бити познат статус четворице играча који су на проби: Дејана Марчете, Елвира Кољића, Ајдина Реџића и Марина Краљевића.

- Сриједа ће бити слободан дан, а онда настављамо тренинге. До краја припрема планиране су још двије утакмице. Са прволигашем Републике Српске Текстилцем из Дервенте играмо 14. фебруара, а седам дана касније у генералки ривал ће нам бити мркоњићка Слобода - истакао је спортски директор Борца Слободан Старчевић.

Борац је у посљедњој, петој провјери на припремама у Хрватској забиљежио прву побједу пошто је савладао словеначког прволигаша Триглав из Крања са минималних 1:0. Стријелац јединог гола био је играч на проби Дамјан Марчета у 61. минуту. Био је ово његов други гол у дресу "црвено-плавих" током припремног периода,  јер је дан раније у мечу за пето мјесту на турниру " Istria Winter Cup " затресао мрежу мађарског друголигаша Ђермота.

- У овом сусрету пружио сам прилику играчима који су у ранијим утакмицама имали мању минутажу и потпуно су оправдали очекивања. Остаје нам да још данас пријеподне одрадимо тренинг, а послије ручка планиран је повратак за Бањалуку - нагласио је тренер Борца Винко Мариновић.

У утакмици против тима из Крања на терен су истрчали: Гајић, Кондић, Пилиповић, Рунић, Ђајић, Реџић, Савић, Савановић. Н. Дујаковић, Марчета и Кољић, а прилику су још добили: М. Илић, Тучић, Мацановић, Стевандић, Краљевић и Предраговић.

Зрињски

Побједник петог турнира "Istria Winter Cup " је актуелни шампион БиХ Зрињски који је у финалу савладао словеначког прволигаша Заврч послије бољег извођења пенала са 4:3 (0:0). Треће мјесто припало је румунском ЦФР Клужу који је побиједио Нови Пазар за 3:1. Дан раније одиграни су мечеви за пето и седмо мјесто у којима су мађарски Ђермот и домаћин Новиград послије бољег извођења пенала савладали Борац, односно Илирију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана