Борац коначно славио

Дарко Пашагић
Борац коначно славио

Бањалука - Фудбалери Борца коначно су заиграли боље и агресивније и то су крунисали лаком побједом над зворничком Дрином од 3:0, у 21. колу Премијер лиге БиХ.

Од самог почетка сусрета видјело се да изабраници Борчета Средојевића силно желе освојити три бода и послије неколико пропуштених прилика теренску иницијативу крунисали су у 29. минуту. Капитен Дарко Малетић прошао је по десној страни и на другој стативи пронашао Тонија Јовића, који је из прве пронашао пут ка мрежи Филипа Ерића. Само 12 минута касније било је 2:0. Одличан дупли пас Лазара Марјановића и Владана Милосављева, овај други је претворио у првенац у дресу Бањалучана. Коначан резултат постављен је у 70. минуту. Милосављев је покушао да упосли неког од саиграча, фудбалер Дрине Никола Васиљевић је у свом казненом простору лопту несмотрено захватио руком, а судија Владимир Бјелица показао је на бијелу тачку. Прецизан је био Лазар Марјановић и употпунио славље "црвено-плавих". Кормилар Бањалучана Борче Средојевић истакао је да је овом побједом направљен тек први корак ка опстанку.

- Пред овај меч чекало нас је десет степеница на путу ка опстанку, а овим тријумфом смо закорачили тек на прву. Екипу је најтеже било припремити психички за овај меч послије убједљивог пораза од Олимпика на гостовању, те неуспјеха у куп утакмици против Жељезничара. Међутим партија коју су момци приказали улива велику наду за наставак сезоне. Најважније је што ће ова побједа екипи дати потребно самопоуздање, које ће бити потребно у наставку сезоне - нагласио је Средојевић.

Иако су прилично лако дошли до побједе над Зворничанима кормилар Бањалучана се похвално изразио о ривалу.

- Не треба заборавити да је Дрина у протоколу за ову утакмицу имала девет играча испод 21 године, што свакако није занемарљиво и гости не морају да се брину за будућност - додао је Средојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана