Борац и Звезда за Српску и Србију

Дарко Пашагић
Борац и Звезда за Српску и Србију

Бањалука - Знамо колико имамо навијача у Бањалуци и Републици Српској и покушаћемо данас да им се прикажемо у најлепшем светлу. Већ смо играли у Требињу, било је стварно лепо, а знам да ће тако бити и данас.

Истакао је ово понајбољи фудбалер Црвене звезде Дарко Лазовић по доласку у Бањалуку, гдје ће он и клупски другови данас од 17 часова одмјерити снаге са Борцем.

- За нас је велика част што смо дошли у Бањалуку и Републику Српску. Борац је велики клуб, а меч ће нам послужити и као одлична провера пред "вечити" дерби који је на програму идућег викенда - рекао је тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић.

Због обавеза у репрезентативним селекцијама, Лалатовић је у Бањалуку довео 17 фудбалера. То су: Дамир Кахриман, Марко Тркуља, Никола Мијаиловић, Богдан Планић, Стефан Ђорђевић, Предраг Ђорђевић, Никола Антић, Горан Гогић, Милош Босанчић, Михаило Ристић, Вукан Савићевић, Дарко Лазовић, Александар Катаи, Ненад Гаврић, Ђорђе Деспотовић, Лазар Ђуровић и Владимир Ступић.

У табору Борца такође се радују утакмици, поготово што ће бити опроштајни за дугогодишњег капитена Драшка Жарића.

- Са Борцем сам освојио све што се може у БиХ, играо на европској сцени и остварио све фудбалске снове. Драго ми је што ћу опростити у мечу са овако великим ривалом и надам се да ће све протећи у најбољем реду - истакао је Жарић.

Тренер Бањалучана Винко Мариновић вјерује да ће Борац бити добар домаћин бившем прваку Европе.

- Резултат у овом сусрету је у другом плану, најважније је да стадион буде пун и да се нико не повриједи. Ова утакмица биће фудбалски спектакл у коме желимо да се покажемо у правом свјетлу и да будемо добри домаћини некадашњем прваку Европе и свијета - нагласио је тренер Бањалучана Винко Мариновић, који је четири године носио дрес Црвене звезде и био стријелац првог гола у европским клупским такмичењима за Београђане послије укидања санкција Југославији.

Капитен "црвено-плавих" Владан Грујић, такође је носио дрес Београђана, а данас очекује сјајан амбијент.

- Црвена звезда има велики број навијача не само у Бањалуци и околини, већ и у цијелој Републици Српској. Зато вјерујем да ће све улазнице бити распродате, а ми ћемо покушати да се што бољи супротставимо највећем српском клубу са ону страну Дрине - рекао је Грујић.

Мечеви

Два највећа српска клуба са ону и ову страну Дрине посљедњи сусрет у Бањалуци одиграли су 4. септембра 2006. године, када су Београђани Борцу честитали 80. рођендан. "Црвено-бијели" су головима Трајковића у четвртом, Ђокића у 32, Аилтона у 36. и 39, те Рашковића у 81. минуту славили са 5:1, а једини погодак за Борац постигао је Савић у 64. минуту.

Послије тога сусрели су се још једном и то у Београду, када је 20. фебруара 2011. на "Маракани" домаћин славио са 2:1. Борац је повео у 26. минуту голом Малетића, а потом су Борха у 68. и Евандро у 71. минуту затресли мрежу "црвено-плавих". Овај меч остао је упамћен и по томе што је на клупи Црвене звезде као тренер дебитовао Роберт Просинечки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана