Борац и Леотар у борби за трофеј Купа

Д. Драгичевић
Борац и Леотар у борби за трофеј Купа

БАЊАЛУКА- Борац је у финалу Купа БиХ! Бањалучани су нанијели први пораз Грачаници у сезони и славили 29:26, те ће се борити за осми трофеј у овом такмичењу

Велика драма и рововска борба припала је рукометашима Борца. Током свих 60 минута у дворани “Борик” се гинуло за сваку лопту, екипе су се смјењивале у вођству да би на крају ипак Бањалучани славили и отишли на мегдан Леотару у борби за трофеј.

Прво полувријеме протекло је у сјајном издању голмана домаћих Небојше Граховца. Он је забиљежио девет одбрана и постигао два гола, па је највише захваљујући њему Борац имао плус два у финишу првог дијела. Гости су међутим успјели да изједначе.

Затим су на старту другог дијела рукометаши Грачанице дошли до предности од два гола. Имали су шансу да ту сломе ривала, али су направили неколико грешака. На другој страни разбранио се Слађан Суботић а прорадио је и напад домаћих који су направили велики преокрет и затим први дошли до три гола вишка (25:22). Гости су успјели да се врате и приђу на гол заостатка.

Најефикаснији играч у тиму Борца је био Недим Хаџић са деcет голова, док је Владислав Залевски додао седам голова. На другој страни Дино Хамидовић је постигао осам голова.

Финале против Леотара је у недјељу од 20.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана