Борац домаћин квалификација турнира за Лигу шампиона

Душан Репија
Борац домаћин квалификација турнира за Лигу шампиона

Бањалука - Рукометни клуб Борац м:тел биће и дефинитивно 5. и 6. септембра домаћин квалификационог турнира за Лигу шампиона.

Ново руководство клуба најавило је овакву одлуку, а она је и званична послије прве сједнице новог Управног одбора, тако да ће Бањалука почетком септембра бити центар рукометне Европе. "Борик" ће угостити првака Аустрије Алплу Хард, са којом Борац игра у полуфиналу, те првака Холандије Лимбург и најбољи норвешки клуб Елверум.

- Ова одлука је добра за клуб и за град, јер ћемо организацијом турнира доспјети у жижу рукометне јавности. Управа је ријешена да озбиљно ради свој посао, сви чланови су врло одговорни и радни. Желимо да направимо корак напријед, а ово би могао да буде први у низу на том путу - рекао је предсједник УО Милан Радовић.

Поред спортског мотива, прихватање организације има и финансијску оправданост.

- Битно је да Бањалука добије дешавање, али је ово и идеална прилика да Борац заради новац. Било какво путовање повећава нам трошкове. Да нисмо прихватили организацију, морали бисмо путовати у Холандију, тако да ћемо  организацијом чак и зарадити, а не потрошити додатни новац - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

На Скупштини клуба изгласано је да Борац помоћу кредита од 450.000 марака ријеши сва дуговања према бившим и садашњим играчима, тренерима и потражиоцима. Споразум о дуговањима постигнут је са свима, осим са једним рукометашем.

- Сви су прихватили приједлог да им се дуговања умање за 25 до 35 одсто и стварно им захваљујем на томе. Показали су да имају разумијевања за ситуацију у којој се налазимо. Надам се да ћемо и са преосталим момком успјети да се договоримо - рекао је Радовић.

Комплетан играчки кадар требало би да буде познат до 20. јула. За сада су Борац напустили голмани Петар Јокановић и Станко Абаџић, крило Никола Тешић, а понуде из иностранства имају Стефан Јанковић и Милан Ђукић. Екипу су за сада појачали голман Дамир Ефендић из Металурга и досадашњи бек Црвене звезде Никола Милошевић.

- Важно је да склопимо играчки кадар који ће испунити циљеве. Амбиција је да поновимо резултат из сезоне 2014/15, а ако се квалификујемо за Лигу шампиона, то ће бити велики успјех. Све трошкове морамо да укалкулишемо у буџет од 700.000 КМ, укључујући и омладинску школу, на којој ће бити акценат у наредном периоду. Још једном понављам, битно је да домаћински послујемо и трошимо онолико колико можемо - закључио је Радовић.

Распоред

Полуфинале

5. септембар: Алпла Хард - Борац м:тел, Елверум - Лимбург.

6. септембар: меч за треће мјесто, финале.

Побједник турнира играће у групи Д Лиге шампиона, у коју су се директно пласирали Металург (Македонија), Скјерн (Данска), Мотор (Украјина), Шафхаузен (Швајцарска) и Баја Маре (Румунија). Други и трећи тим из Бањалуке наставиће такмичење у трећем колу квалификација за Куп ЕХФ-а, док ће посљедња екипа играти у другом колу Купа ЕХФ-а.

 

Нови спонзори

Спонзорски пул Борца од јуче је и званично јачи за три компаније. Обновљена је сарадња са Новом банком, а нови пријатељи клуб су "Винер осигурање" и фабрика обуће "Бема".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана