Борац добио лиценцу

Дарко Пашагић
Борац добио лиценцу

Бањалука - Фудбалски клуб Борац добио је лиценцу за такмичење у Премијер лиги БиХ, а не условну, као што је то био случај у неколико ранијих сезона.

Да ће се Борац моћи без проблема такмичити у наредној сезони Премијер лиге БиХ потврдио је члан првостепене комисије за лиценцирање Дарио Кнезовић.

- Борац није добио условну него лиценцу за такмичење у Премијер лиги БиХ. Имали смо нешто блаже критеријуме и на основу прегледаних папира смо одобрили лиценцу - рекао Кнезовић.

Челници Бањалучана да би добили лиценцу претходних дана исплатили су више од 115.000 марака на име дуга према бившим играчима и тренерима, али је остало је још 60.000 марака.

- Лиценца је чиста као суза и сви у клубу смо поносни што више није условна, као што је било ранијих година. Што се тиче преосталих дугова, плаћаћемо како шта буде пристизало у клуб и сви ће бити исплаћени на вријеме. Борац је добио лиценцу на првостепеној комисији, што се није десило годинама и то јасно показује да радимо добро и да смо на правом путу - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Истакнуто је да се дугује још 220.000 марака садашњим тренерима и радној заједници, али да је од тога 150.000 марака дуга затечено када је ова управа дошла на власт.

- Све би требало да буде исплаћено од кредита који планирамо да подигнемо уз помоћ града Бањалука. Наш план је да до септембра очистимо све дугове према бившим играчима и тренерима. Послије тога би остали још само дугови према Пореској управи, "Електрокрајини", "Водоводу" и повјериоцима, као и према Школи фудбала "Џаја". Надам се да ћемо веома брзо и са њима наћи заједнички језик - наставио је Зељковић.

По његовим ријечима прелазни рок за Бањалучане се полако приводи крају.

- Постоји могућност да доведемо још једног играча, али то ће бити познато наредних дана. Можда то буде и доскорашњи играч Слободе Младен Веселиновић, који је слободан играч и покушао је наћи ангажман у Швајцарској, али од тога, по свему судећи, неће бити ништа. У нашим плановима су и три наша некадашња играча Немања Билбија (Зрињски), Александар Субић (Партизан) и Синиша Саничанин (Младост, Лучани). Свјесни смо да су то прилично нереалне жеље, али бисмо били задовољни када би бар једног од њих довели на Градски стадион - рекао је Зељковић.

Он је истакао да ће упоредо са рјешавањем раније насталих дугова новац бити улаган у модернизацију стадиона, али и свих пратећих објеката.

- Радови на изградњи луксузних скај бокс ложа у склопу западне трибине Градског стадиона, на мјесту досадашњих новинарских ложа почели су прије десетак дана, а планирано је да буду завршени до почетка првенства, односно до 22. јула. Све у свему, дошли смо у Борац да овај клуб водимо напријед и вријеме ће показати да у томе полако успијевамо - додао је Зељковић.

Слобода

Жријеб такмичарских бројева за Премијер лигу БиХ биће обављен данас у 12 часова, али се још не зна да ли ће међу 12 цедуљица бити име Слободе или ће умјесто Тузлака стојати само "Џ".  Наиме тим са "Тушња" није добио лиценцу на првостепеној комисији за лиценцирање, али има могућност да се жали другостепеној у року од осам дана, што ће сигурно и учинити.

Ђокић и Рунић

Међу првима који су јавили да им није исплаћен дуг су бивши првотимци Борца Жељко Ђокић и Небојша Рунић.

- Њих двојица ће бити исплаћени као и сви остали. Рунић је већ добио дио новца, а тако ће бити и са остатком, баш као и са Ђокићем. Међутим, није ми јасно зашто сада баш повлаче то питање. Ова управа од ниједног дуга не бјежи, али само треба мало више времена да сви буду исплаћени - нагласио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана