Борац бољи од Рудара, Широки елиминисао Жељезничар

nezavisne.com Фото klix
Борац бољи од Рудара, Широки елиминисао Жељезничар

Бањалука - Фудбалери бањалучког Борца без проблема су остварили пласман у четвртфинале Купа БиХ пошто су у реванш мечу осмине финала на свом терену са 5:2 декласирали Рудар Приједор.

Иако се Бањалучанима након првог меча у Омарској (1:0) смијешио пролаз даље бојазан у редове "црвено-плавих" увукла се већ након 10 минута реванш меча. Грешку задње линије Борца искористио је тада Миленко Девушић и постигао гол.

Домаћи навијачи могли су да одахну тек у финишу првог полувремена када је Владан Грујић, у 45. минуту, изједначио на 1:1.

Потпуни преокрет Борца и потоп Рудара почео је од 55. минута када је Петар Илић погодио за 2:1, да би девет минута касније пао још један погодак. Прецизан је био било Иван Костић. У 69. минуту публика је уживала у акцији Илића и Срђана Бечелића, коју је у гол на крају претворио Федор Предраговић. Седам минута касније Саша Стијепић је евроголом са 20 метара смањио застатак Рудара, а пети погодак за Борац постигао је Синиша Дујаковић у 83. минуту.

Пет голова је виђено у Мостару гдје је Зрињски са 4:1 поразио Слогу Љубушки док је из такмичења елиминисан Жељезничар. "Плави" су у Сарајеву одиграли 1:1, а како су у првом мечу изгубили 0:2 било је јасно да је ово крај њиховог учешћа у Купу.

Пласман у цетвртфинале осигурали су још Олимпик, Звијезда, Вележ, Младост Велика Обарска и Сарајево, које је у уторак обавило овај задатак.

Након убједљиве побједе у првом мечу на "Кошеву" од 4:0, браниоц наслова, екипа Сарајева, опуштено је отишла на реванш у Травник и побиједила са 3:2.

Тренер Мехо Кодро је прилику дао играчима који имају мању минутажу, па је тако македонски штопер Ристе Митревски имао деби у бордо дресу.

"Најважније од свега је да смо прошли у наредни круг такмичења. Утакмица је била доста тешка, Травник је био добар супарник, а нама није било лако ући максимално мотивисано у игру након високе побједе од 4:0 код куће. Играли смо са кобинованим тимом, можда смо могли бити и увјерљивији, али најважније је да смо остварили циљ", сматра Кодро.

"Везири" су били свјесни да је преокрет готово немогуће остварити, па је тренеру Хуснији Араповићу оглед са јаким противником био добар начин за провјеру неких млађих фудбалера.

"Утакмица против Сарајева била је тест неким фудбалерима који су до сада мање играли. Жељели смо видјети можемо ли на њих озбиљније рачунати у наставку сезоне у Премијер лиги, гдје нам је приоритет изборити опстанак. Неки су ту шансу добро искористили, а видио сам и неке ствари које морамо поправити. Наредна утакмица кући против Зрињског нам је јако важна", казао је Араповић.

Резултати осмине финала Купа БиХ:

  • Борац - Рудар Приједор 5:2 (1:0)
  • Жељезничар - Широки Бријег 1:1 (0:2)
  • Младост - Металеге 1:0 (0:0)
  • Звијезда - Младост ДК 1:0 (1:0)
  • Зрињски - Слога Љ 4:1 (3:2)
  • Челик - Олимпик 1:0 (0:4)
  • Витез - Вележ 3:3 (0:2)
  • Травник - Сарајево 2:3 (4:0)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана