Борац без Мајића против Слоге

Иван Драгичевић
Борац без Мајића против Слоге

Бањалука - Утакмицом између Војводине и Металопластике у суботу од 18 часова почиње трећи Свесрпски куп за рукометаше, а послије тог меча на терену дворане "Борик" у другом полуфиналу играју Борац м:тел и Слога из Добоја.

Бањалучани дуел дочекују без лијевог крила Мирка Мајића који је отпутовао на окупљање репрезентације Црне Горе па ће његово мјесто преузети млади Марко Ћеранић. Сигурно да одсуство Црногорца није лако надокнадити, али ако тренер Бањалучана Ратко Ђурковић негдје има квалитетне замјене, онда су то крилне позиције. И на лијевој и десној страни овај стратег има двије квалитетне опције тако да Борац не би требало да буде мање ефикасан без Мајића. Ћеранића не везују лијепе успомене за овај турнир, јер је прошле године сломио ногу на финалном мечу против Војводине па је морао да направи дугу паузу.

- Мечеви на Свесрпском купу биће нам четврти и пети у посљедњих десет дана. Драго нам је што ћемо играти против квалитетних екипа. Моји играчи једва чекају да покажу шта знају. Желимо да одиграмо што боље пред домаћом публиком и кроз ове двије утакмице додатно дигнемо форму пред мечеве који нас очекују у финишу сезоне гдје ће се дијелити трофеји - рекао је Ђурковић.

Бањалучане тек очекују најважније утакмице сезоне, док су њиховом ривалу Слоги ово посљедњи сусрети пред одлазак на одмор. Добојлије су у посљедњем колу обезбиједиле опстанак у Премијер лиги БиХ јер су побједом прескочили Кривају која је поклекла на гостовању код Коњуха.

- Изборили смо опстанак у лиги и растерећени дочекујемо Свесрпски куп. Видјећемо колико је овај напоран ритам утицао на играче и колико ће имати свјежине за ово такмичење - рекао је тренер Добојлија Данко Панић.

Поражене екипе играће у недјељу од 15 часова меч за треће мјесто, док је финале на распореду два сата касније.

Војводина брани трофеј

Свечано отварање турнира заказано је у суботу од 17.30 часова, а по завршетку церемоније на терен излазе екипе Војводине и Металопластике. Новосађани бране трофеј освојен прошле године у свом граду. Бањалука је први пут домаћин овог догађаја који је прије Новог Сада одржан у Теслићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана