Бољи резултати бањалучких одбојкаша за бољи третман

Д. Р.
Бољи резултати бањалучких одбојкаша за бољи третман

Бањалука - Одбојкаши Борца м:тел и одбојкашице БЛ Волеја остварили су велики успјех освајањем титула првака у Републици Српској и пласманом у Премијерлигу БиХ са минималним финансијским средствима и зато а у наредној сезони очекују већу подршку градских и републичких власти.

Изјавио је то јуче на конференцији за новинаре предсједник Градског одбојкашког савеза Бањалука Зоран Јешић.

- Одбојкашки клубови у Бањалуци треба да имају истовјетан статус са другим градским екипама из елитног ранга јер су то резултатима заслужили. То значи да имају плаћене котизације, коришћење дворане, љекарске прегледе... - рекао је Јешић.

Он је напоменуо да су четири клуба из Бањалуке, Борац, БЛ Волеј, Инова и Вук, као и Градском одбојкашком савезу из градског буџета припало само 14.000 марака, а додатних 14 добили су послије пласмана у Премијер лигу.

Тренер БЛ Волеја Драшко Маџар вјерује да је добра атмосфера у екипи главни "кривац" за све успјехе овог клуба.

- То је нешто што нико не може да нам одузме. Постојећу екипу планирамо да појачамо са двије или три играчице и вјерујемо да можемо да се носимо са свима у елити - рекао је Маџар.

Слична ситуација је и у Борцу, којем за циљеве у елити недостаје неколико искусних играча.

- План нам је да уђемо међу првих пет екипа. За то ће нам бити потребна минимално три играча која су играли у Премијер лиги или иностранству. Не вјерујем да ће бити проблема са проналажењем таквих, пошто нам се готово свакодневно јављају момци заинтересовани да играју за наш клуб. Питање је само колики ћемо буџет имати - рекао је тренер Борца Саша Рендић.

Плански рад

Секретар Градског одбојкашког савеза Душко Овука сматра да без обзира на то што одбојка у Бањалуци нема традицију као рукомет да је плански рад донио резултат.

- У Бањалуци постоје 54 екипе основних и средњих школа које се баве одбојком. Борац и БЛ Волеј имају добру базу и то је један од фактора успјеха - рекао је Овука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана