Боксерска Премијер лига постала лакрдија

Дарко Пашагић
Боксерска Премијер лига постала лакрдија

Бањалука - Не желимо да наступимо у Премијер лиги БиХ док не буду утврђене тачне пропозиције такмичења, односно да се тачно зна са колико боксера може наступити поједини клуб и какав је систем бодовања.

Рекао је ово почасни предсједник Славије Драган Батар, огорчен на начин како људи из Боксерског савеза БиХ и Боксерског савеза РС раде свој посао и пишу своја правила "племените вјештине".

- У пропозицијама се наводи да поједини клуб може пријавити неограничен број такмичара. Требало је јасно да се прецизира да то буде минимално шест, а максимално десет бораца, јер се наступа у десет тежинских категорија. Систем бодовања је направљен накарадно. За побједу на рингу се додјељују четири, за неријешен исход три, за пораз два, а за побједу на ваги, односно без меча један бод. То значи да ће екипа са пет врхунских бораца, који забиљеже пет побједа имати 20 бодова, а исто толико и клуб који буде имао десет боксера и десет пораза. То је потпуно нелогично и нећемо да учествујемо у таквој лиги, која је постала лакрдија - истакао је Батар.

Шеф стручног штаба Славије Мирко Јокић каже да се може говорити о почетку Премијер лиге БиХ, јер је она почела још прошле године.

- Славија очигледно свима смета, јер како другачије објаснити да се прво коло Премијер лиге БиХ, које је одржано крајем октобра, једноставно заборави и сада почиње потпуно ново такмичење. Тада смо показали своју доминацију, убједљиво засјели на чело табеле и сада треба да кренемо све из почетка - рекао је Јокић.

Челни људи Славије највећег кривца виде у првом човјеку бијељинског Радника и генералном секретару БС БиХ Миленку Томићу.

- Њега се све пита. Треба да све боксере региструјемо у бх. савезу и они морају да имају књижице Свјетске боксерске асоцијације, које коштају 30 евра. Не би ништа било спорно да Томић те књижице не продаје клубовима по десет марака, а ријеч је о фотокопијама правих, што је практично кривично дјело - рекао је тренер Славије Владан Кљајић.

Дубраве

Прво коло Премијер лиге БиХ одржава се у суботу у Дубравама код Брчког, а само дан касније на истом мјесту ће бити пријатељски меч репрезентација БиХ и Хрватске.

- И тај меч репрезентација је додатни разлог што не путујемо у Брчко. Наиме, он се одржава 1. марта, који се у Федерацији БиХ прославља као дан независности. Тај празник није признат у Републици Српској и не желимо да будемо саучесници у томе - нагласио је предсједник Славије Зоран Бугарски.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана