Боксери Славије најављују спектакл упркос недаћама

Дарко Пашагић
Боксери Славије најављују спектакл упркос недаћама

Бањалука - Послије доста ишчекивања у суботу ће стартовати Регионална лига у боксу, у којој ће бањалучка Славија на премијери у дворани "Борик" од 18 часова за ривала имати првака Лиге средње Европе Сесвете из Хрватске.

Иако се налазе у тешкој финансијској ситуацији и без руководства, јер су остали без предсједника и Управног одбора, Бањалучани су успјели да буду један од оснивача лиге, у којој ће наступити седам клубова из четири земље.

- Имамо великих новчаних проблема, али успјели смо да обезбиједимо новац и наступићемо у такмичењу од којег се много очекује - рекао је директор Славије Душко Бјелинић.

Тако ће боксери Славије послије пуних 25 година, пет мјесеци и једног дана наступити у званичном такмичарском мечу са екипом која није из БиХ. Тог 3. октобра 1991. године у Првој савезној лиги Југославије Бањалучани су савладали београдски Раднички са 12:8.

- Ово је покушај да се бокс врати на велика врата и вјерујем да ћемо успјети. Надам се да су и љубитељи "племените вјештине" схватили да је овај пројекат велика ствар за бокс и да ће "Борик" испунити у приличном броју - нагласио је прослављени члан Славије, олимпијски шампион из Лос Анђелеса 1984. године Антон Јосиповић.

Једна од узданица Славије биће Лозничанин Предраг Ковачевић, који је већ бранио боје Бањалучана.

- Већ неколико година сам професионалац, али је дошло до уједињења са олимпијским боксом, тако да сам добио прилику да опет боксујем за Славију. Имао сам понуду да наступим за своју Лозницу, али желио сам да помогнем клубу који се налази у тешкој ситуацији, али је и синоним за бокс на простору бивше Југославије - рекао је Ковачевић.

Прилику да наступи можда добије и млади члан Славије Јован Стјепановић.

- Добро смо се припремали и даћемо све од себе да се супротставимо Сесветама, које су апсолутни фаворит. За нешто више потребна нам је и велика подршка са трибина "Борика" и надам се да она неће изостати - истакао је Стјепановић.

Други представник Републике Српске, односно БиХ у овом такмичењу, бијељински Радник, на старту ће гостовати у Ваљеву, гдје ће се састати са Лазаревцем, а овај меч је на програму у недјељу од 19 часова.

- Наступили смо прошле године у Првој лиги Србије, тако да имамо потребно искуство за овај вид такмичења. Путујемо у Ваљево у најјачем саставу и очекујем да се вратимо непоражени - нагласио је тренер Радника Славиша Симеуновић.

У трећем мечу првог кола македонски представник "Пинк Пантер" угостиће у недјељу у Штипу од 17 часова Војводину Спартак из Новог Сада, а на старту је слободна Лозница. Мечеви другог кола на програму су 25. марта.

Сесвете

Колико интересовање у Хрватској влада за старт регионалног такмичења у боксу потврђује и чињеница да је ривал Славије, Боксерски клуб Сесвете, организовао долазак својих навијача у Бањалуку, који стижу са два аутобуса.

- Дворане у Ваљеву и Штипу, гдје ће се одржати преостала два меча првог кола, већ су распродате у биће испуњене до посљедњег мјеста - нагласио је директор Славије Душко Бјелинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана