Бојан Остојић, штопер Партизана за Глас Српске: Најежим се од ријечи менаџер

Иван Драгичевић
Бојан Остојић, штопер Партизана за Глас Српске: Најежим се од ријечи менаџер

Београд - Штопер Партизана Бојан Остојић ових дана живи као у бајци, јер је два дана послије рођења кћерке Викторије постигао побједоносни гол у дербију против Војводине.

Послије тријумфа у Новом Саду цијела екипа се веселила новом члану породице Остојић, али "црно-бијели" немају луксуз да се опуштају, јер их сутра очекује први меч против Видеотона за улазак у групну фазу Лиге Европе.

- Прелеп је осећај, ћеркица и супруга су у понедељак дошле кући. Још нисам потпуно ни свестан ситуације, али временом ћу се адаптирати. Победа и гол су засладили ситуацију, славили смо после меча, али сада морамо да будемо спремни за Видеотон - рекао је Остојић.

Поуздани штопер (33) касно је дошао на велику позорницу. Одличне партије у Чукаричком лани су га препоручиле Партизану, а сигурно је могао много раније до црно-бијелог дреса и иностране каријере.

- Моја каријера је плод крвавог рада. Никада нисам имао менаџера нити неког ко би ме гурао, играма и квалитетом дошао сам ту где сам сада. Агента немам ни сада и не треба ми. Ето, и Блеки Миленковић је отишао у Фјорентину без менаџера. Најежим се када чујем ту реч - казао је Остојић.

Дуели са Видеотоном су мечеви сезоне за освајаче "дупле круне" у Србији, а мађарски клуб је Партизан у малом, јер је овог љета тренер Марко Николић из Хумске прешао у Видеотон, а нападачки тандем екипе чине Данко Лазовић и Марко Шћеповић.

- Николић нас познаје у душу и то нам је отежавајућа околност. Сигурно ће савршено припремити екипу, а наруку нам не иду ни празне трибине. Шћепа и Данко су у врхунској форми, готово у сваком мечу постижу по гол, морамо да будемо врло опрезни - рекао је искусни штопер.

Његово мјесто у стартних 11 никада се не доводи у питање, само је непознаница ко ће му правити друштво у посљедњој линији одбране. На неким утакмица био је то Лазар Ћирковић, а шансу је добијао и Немања Г. Милетић, који је одиграо цијели меч на "Карађорђу". Лани је заједно са Николом Миленковићем чинио савршен тандем, али одбрана доста трпи на почетку ове сезоне.

- Не мислим да је проблем у једном играчу, ко год то био, јер одбрану игра цели тим. Када се приме неки голови и изгуби утакмица, увек се криве дефанзивци, али никоме појединачно не може да се стави терет на леђа - додао је Остојић.

Вождовац меље

Послије великог тријумфа у Хумској, фудбалери Вождовца побиједили су Јавор са 1:0 голом Александра Јешића, па је екипа Илије Столице избила на другу позицију са 13 бодова из пет кола. Спартак је савладао Мачву са 3:2, а стријелци су били Немања Николић, Ђорђе Ивановић и Немања Главчић за Суботичане, док су за госте погодили Радош Протић и Ненад Јовановић. Младост и Радник одиграли су без голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана