Бојан Магазин нови шеф стручног штаба Алфа Модриче: Повратак на мјесто успјеха

Дарко Пашагић
Бојан Магазин нови шеф стручног штаба Алфа Модриче: Повратак на мјесто успјеха

БАЊАЛУКА - Нови тренер Алфа Модриче Бојан Магазин признаје да је ситуација у некадашњем шампиону и освајачу Купа БиХ изузетно тешка, али вјерује да ће некада стабилан премијерлигаш успјети да избори опстанак у Првој лиги Републике Српске.

Послије стартне побједе над Подрињем од 4:1 фудбалери Алфа Модриче нанизали су чак седам узастопних пораза у којима нису постигли ниједан погодак, а примили су их чак 25. Нарочити су били болни неуспјеси у шестом и седмом колу од Крупе на свом терену и од Лакташа у гостима у којима су се мреже Модричана тресле чак по седам пута. Послије ова два тешка пораза са кормила је отишао Митар Лукић, да би након десетак дана као нови шеф стручног штаба био именован Магазин.

- Ситуација је веома тешка, сигурно је да нам предстоји велики посао, али сам по природи оптимиста и очекујем да се веома брзо помјеримо са посљедње позиције. Изгубљено је стварно доста бодова, поготово код куће, али очекујем да се екипа веома брзо тргне и да онда полако почнемо да сређујемо ситуацију, која у овом тренутку за многе изгледа безизлазно. Најважнија ствар је да играчима вратим самопоуздање, јер помало нестварно звучи да више од 10 и по часова нису постигли ниједан погодак - нагласио је Магазин.

Овај 46-годишњак је на клупи Модричана био и 2018. Дуго је радио и са млађим селекцијама, тако да одлично познаје ситуацију у клубу и вјерује да се она може поправити.

- Морамо прво да видимо са каквим играчким кадром располажемо у овом тренутку. Свима мора да буде јасно да ако већ морамо да таворимо у доњем дијелу табеле боље је да то буде са нашим младим фудбалерима, који ће бар стицати искуство за будућност, него да то буде са играчима са стране чији је квалитет веома сумњив. То ће ми бити прве смјернице у наредним данима - наставио је Магазин.

Каже да није могао одбити позив предсједника Модричана Петра Јелића да дође на кормило клуба са којим је сада већ давне 2004. године као фудбалер освојио Куп БиХ.

- Била су то много љепша и срећнија времена за модрички фудбал и биће их веома тешко поновити. Међутим, вјерујем да се напорним радом и уз доста одрицања може превазићи ова тренутна ситуација. Понављам она је тешка, али очекујем да је заједничким снагама свих у клубу превазиђемо и сачувамо опстанак, што нам је једини циљ у овом тренутку - додао је Магазин.

Каријера

Бојан Магазин као играч је имао веома занимљиву каријеру у којој је играо за никшићку Сутјеску, новосадску Војводину, Младост из Гацка, Модрича Максиму, подгоричку Будућност, Леотар, Грбаљ, Сарајево и Човић поље. Први ангажман као тренер имао је Текстилцу, а потом је радио још у Орашју, Звијезда Градачцу, Алфа Модричи, Оџаку 102 и шамачком Борцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана