Благојевић разочаран одбијањем сарадње ОКК Борац

Иван Драгичевић
Благојевић разочаран одбијањем сарадње ОКК Борац

Бањалука - Пословни директор Студентског кошаркашког клуба Студент Борис Благојевић разочаран је одлуком челника Омладинског кошаркашког клуба Борац да одбију приједлог о фузији два клуба.

Предсједник Управног одбора Борца Ненад Игњатић навео је да актуелно руководство има јасну визију и план организације и стабилизације клуба којом намјерава да врати Борац тамо гдје му је и мјесто.

- Очекивао сам овакав одговор, али не могу да кријем да сам разочаран. Ушли смо у ову причу без скривених намјера, у жељи да помогнемо једни другима, а трагедија је да не постоји жеља да се бањалучка кошарка подигне на виши ниво. Људи из Борца су изабрали овај начин, желим им да испуне зацртане циљеве, а сигурно је да Студент неће ништа урадити против Борца - рекао је Благојевић.

Како је био важан дио оног сјајног Борац Нектара који је крајем 90-их и почетком 2000-их година играо неке велике утакмице и када је Бањалука живјела за кошарку, јасно је да је Благојевићу са емотивне стране тешко да гледа данашњи Борац како се бори за прволигашки опстанак.

- Жалосно је да се Борац дичи опстанком у Првој лиги Републике Српске. У том клубу се ништа није радило протеклих 15 година. Стално су се правили неки пројекти, а ништа није урађено. Доста је да се управе клуба ките успјехом моје генерације, а од тада је прошло толико година и ово је трећи Борац по реду. Остаје велики жал што је све ово пропало јер смо имали подршку бивших асова. Бањалука је мален град за два клуба, нема се новца ни за један да буде на врхунском нивоу, али добро, свако бира свој пут - казао је Благојевић.

ОКК Борац од овог љета поново има млађе категорије јер је склопљена сарадња са клубом Шампион Алф-ом. Неколико јуниора биће прикључено првом тиму који води тренер Бојан Божић, док су продужени уговори са свим играчима из прошле сезоне. Бањалучки клубови водиће дуеле наредне сезоне у Првој лиги Републике Српске, а оба пута прошле сезоне славили су "студенти".

Лига БиХ није опција

Уколико КК Приједор одустане од наступа у Лиги БиХ коју је обезбиједио титулом шампиона Републике Српске, то мјесто могло би бити понуђено Студенту, који је изгубио у финалу од Приједорчана. Према ријечима Бориса Благојевића, бањалучки клуб неће играти то такмичење јер изискује велики буџет, али и због тога што клуб такмичарски није изборио наступ у Лиги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана