Бизаран случај у Србији: Судија дао црвени картон свом помоћнику

sportklub.rs
Бизаран случај у Србији: Судија дао црвени картон свом помоћнику

На свашта смо навикли. Свашта смо видјели на разним теренима широм свијета, али, већ други пут у Србији видјели смо како судија показује црвени картон помоћнику.

У Великом Орашју, на утакмици шестог кола Друге кадетске лиге Подунавско - шумадијске групе између Младог борца и Рудара из Стамнице побиједили су гости 2:1 уз пропуштен пенал.

И ништа ту не би било ни чудно ни необично, али прича коју у петак доноси Спортски журнал зауста је за рубрику “вјеровали или не”. Главни судија показао је црвени картон свом помоћнику.

Меч о коме ће, сасвим смо сигурни, у неком тренутку причати сви редом, судили су Предраг Которчевић из Велике Плане као главни судија и Марко Милутиновић и Данијел Милитиновић оба из Смедеревске Планке. Делегат је био Бојан Хаџић из Лозовика. Сви су са листе службених лица подунавско - шумадијске зоне. Постоји и напомена да двојица помоћника нису у сродству. Видјећете у наставку текста зашто је то важно.

Детаљ који је обиљежио меч догодио се у 72. минуту. Главни судија Которчевић показао је у том тренутку црвени картон свом помоћнику Данијелу Милутиновићу који је након краће расправе са главним судијом напустио терен.

И ту није био крај. Марко Милутиновић је након тога отишао код делегата Хаџића и, солидаришући се са својим колегом, напустио терен. Сматрао је да су разлози за црвени картон личне природе и није даље желио да суди меч.

Которчевић је меч до краја судио сам.

Судијску тројку стигла је и казна. Огранак Фудбалског савеза задужен за фудбал у западним регионима суспендовао је сву тројицу судија на четири мјесеца.

И да све буде још бизарније, ово није први пут да се оваква ситуација догодила у Србији. Прије шест година, на утакмици Прве општинске лиге Лазаревац у дуелу Димитрија Туцовића и Рудара из Зеока Марко Јаковљевић, који је био главни судија, показао је свом помоћнику Милошу Павловићу црвени картон због свађе са играчем Ђорђем Јанковићем. Послије је објаснио да се бојао да свађа не прерасте у физички обрачун.

Да српске судије нису једине које овако реагују, показује и примјер од прије двије године. У дуелу Килмарнока и Дандија у Премијер лиги Шкотске, али је овдје реакција судије Крега Томсона више била шала јер је његовом помоћнику Ендрјуу Меквилијаму позлило па је повраћао крај аут линије. Ипак, Меквилијам је успео да одсуди меч до краја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана