Бивши играчи појачавају Слогу

Дијана Дујић
Бивши играчи појачавају Слогу

Добој - Рукометни клуб Слога, која је замрзла свој статус у Премијер лиги БиХ због катастрофалних поплава, ипак ће бити домаћин и наступити на 46. међународном ТВ турниру шампиона, од 19. до 23. августа. Добојлије ће за ову прилику бити појачане својим некадашњим играчима.

Потврдио је ово предсједник Извршног одбора турнира Енес Суљкановић, који је објаснио са којим ће играчима шампион БиХ из 2011. године наступити на турниру.

- Дошли смо на идеју да се окупе сви играчи који су у претходном периоду играли за Слогу и да под вођством Зорана Докића наступе на турниру. Појачања Слоге за ову прилику биће Никола Докић, Тарик Међић и Бакир Буљугија, који би са домаћим рукометашима требало да чине респектабилну екипу - рекао је Суљкановић.

Према његовим ријечима, Стадион спортских игара, који је претрпио огромну штету током поплава, биће спреман до почетка турнира захваљујући донатору.

- Развојни програм Уједињених нација (УНДП) обавезао се да плати реновирање стадиона. Биће направљене свлачионице, кров, расвјета, а на обје трибине биће постављене столице. Тендер је у завршној фази и тражи се извођач радова, а све ће бити спремно до почетка турнира - рекао је Суљкановић.

Као што је одраније познато, на турниру ће, уз домаћина,  наступити бранилац титуле Татран Прешов из Словачке, Азоти Пулави из Пољске, првак Турске Бешикташ, репрезентација Ирана, првак Африке Есперанса из Туниса, Металопластика из Шапца, те шампион БиХ Борац м:тел.

- Многе екипе које смо звали нису дошле због страха од епидемије. Можда састав екипа по именима није на нивоу минулих турнира, али смо сигурни да ће и ове године бити виђен врхунски рукомет - нагласио је Суљкановић.

Он је истакао да су у односу на претходне године трошкови турнира преполовљени.

- Трошкове смо свели на минимум. Репрезентација Ирана се сама понудила да дође. Они ће сносити све трошкове, од авионског превоза и виза до смјештаја, тако да нас они ништа не коштају - рекао је Суљкановић.

Почетку турнира претходиће традиционална Парада спорта,  а ова манифестација биће прва која се одржава у поплављеним подручјима у РС и ФБиХ.

Смјештај

Велики проблем за организаторе турнира је смјештај, али ће екипе бити смјештене у Теслићу и околним мјестима у ФБиХ.

- Прошле године су све екипе биле смјештене у Добоју, а ове године биће смјештене ван Добоја - рекао је Суљкановић.

Улазнице

Сав приход од улазница биће намијењен за помоћ Рукометном клубу Слога, који је остао без дресова, лопти и комплетне опреме.

- Дневна улазница за три утакмице биће двије марке и на тај начин ћемо покушати да нека средства прикупимо и помогнемо Слоги. Прва екипа неће наступати идуће сезоне, али ће се такмичити млађе категорије. Ни они немају опрему и надамо се да ћемо од скупљеног новца успјети да им купимо - рекао је Суљкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана