Бивши фудбалер Борца Синиша Дујаковић сада Металеге из Јајца: У Јајцу цијене мој квалитет

Дарко Пашагић
Бивши фудбалер Борца Синиша Дујаковић сада Металеге из Јајца: У Јајцу цијене мој квалитет

Бањалука - Дебитант Металеге из Јајца на старту Премијер лиге БиХ савладао је као гост зенички Челик са 3:1, а јунак побједе био је бивши фудбалер бањалучког Борца Синиша Дујаковић, који је два пута затресао мрежу тима са "Билиног поља".

Прво је у 45. минуту оправдано досуђени пенал претворио у гол, да би у самом финишу сусрета поставио коначних 3:1.

- Наравно да сам пресрећан, како својом игром, тако и наступом цијеле екипе, која је стигла до велика три бода. Иако смо били свјесни да је ситуација у Челику лоша нисмо ни сањали да на премијери можемо на "Билином пољу" стићи до цијелог плијена - нагласио је Дујаковић.

Наглашава да саиграче и њега неће опити стартни успјех, те да морају уложити много труда како би испунили примарни циљ - опстанак у елити.

- Вјерујем да имамо снаге за то, јер се квалитетом издваја само четири, пет екипа, а све остале су практично у истом кошу и о пласману ће одлучивати нијансе - наставио је Дујаковић.

Већ наредног викенда Металеге на премијерлигашкој премијери пред својим навијачима дочекује још једног дебитанта, Крупу.

- У припремном периоду од њих смо изгубили са 1:2, али то је била друга прича. Полако улазимо у форму и вјерујем да ћемо нашим навијачима пружити прилику да се радују у дуелу против Крупе - рекао је 25-годишњи фудбалер.

У Јајце је стигао у јулу 2015. године, али цијелу протеклу сезону је играо као позајмљени играч Борца. Овог љета му је истекао уговор са Бањалучанима и са Металегеом је потписао једногодишњу сарадњу.

- Овдје цијене мој квалитет и није било разлога да не останем. А да Јајчани нису погријешили показују и моја два гола на премијери. Што се тиче Борца, у њему сам поникао, прошао све старосне категорије и заувијек ће овај клуб заузимати посебно мјесто у мом срцу. Жао ми је што нисам добио праву прилику, а зашто је тако треба питати друге. "Црвено-плавима" желим да се брзо врате у Премијер лигу, али и да коначно изађу из дугогодишње финансијске агоније - додао је Дујаковић.

На дебију у елити БиХ дрес Металегеа је носило чак пет некадашњих фудбалера Борца.

- Осим мене ту су још Душко Сакан, Вукашин Беновић, Драгослав Стакић и Александар Радуловић. Добро се слажемо, а компактност влада и у цијелој екипи, тако да ћемо ове сезоне многима помрсити рачуне - истакао је Дујаковић.

У другом колу које се игра у суботу и недјељу, 30. и 31. јула састају се: Витез - Младост, Металеге - Крупа, Радник - Челик, Сарајево - Зрињски, Олимпик - Жељезничар, Широки Бријег - Слобода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана