Битка за трофеј и АБА лигу

Милан Зубовић
Битка за трофеј и АБА лигу

Лакташи - Шесту годину заредом Игокеа и Широки одлучиваће о шампиону БиХ.

Посљедње двије сезоне то је пошло за руком екипи из Александровца, која јури своју трећу титулу у низу, а укупно четврту. Освајањем првог мјеста у Лиги 6 изабраници тренера Жељка Лукајића стекли су предност домаћег терена у финалној серији, а први меч финала, које се игра на три побједе, на распореду је вечерас од 20.15 часова у Лакташима.

- Цијело вријеме најављивали смо да је наш основни циљ одбрана титуле и сада смо дошли до тога да одбранимо пехар и поново заиграмо у регионалном такмичењу. Изборили смо предност домаћег терена коју желимо одмах да материјализујемо, направимо предност и психолошки притисак друге утакмице пребацимо на Широки. У овом тренутку они су у бољој позицији зато што сви нас фаворизују, а они немају шта да изгубе. То су показали у прошлој утакмици против нас овдје када су били опуштенији, а ми стегнутији у мечу који је одлучивао о првом мјесту на табели - изјавио је Лукајић.

Широки је једина екипа из БиХ која је побиједила Игокеу ове сезоне, а Лукајић мисли да је тај пораз био од користи његовом тиму.

- Сада када је прошло мало времена, видим да је тај пораз добро дошао јер смо ми у АБА лиги одиграли доста квалитетно, били доминантни у Купу БиХ и требало нам је отрежњење. Меч је показао да нисмо недодирљиви и да имамо слабе стране. Послије тога смо појачавали рад на тренинзима и исправљали грешке јер не желимо ново изненађење. Предност Широког је што 70 одсто екипе дуго игра заједно и добро се познаје. Имају стрпљења, не срљају, користе квалитет и покушавају да противника уведу у свој ритам - истакао је Лукајић.

Сви играчи, осим Душана Катнића, који има проблема са алергијом, спремни су за вечерашња искушења, али није искључено да плејмејкер буде у саставу.

 

Шампиони БиХ

2000. Борац Нектар

2001. Игокеа

2002. Широки

2003. Широки

2004. Широки

2005. Босна

2006. Босна

2007. Широки

2008. Босна

2009. Широки

2010. Широки

2011. Широки

2012. Широки

2013. Игокеа

2014. Игокеа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана