Бити или не бити за Сити

Душан Репија
Бити или не бити за Сити

Бањалука - Већ у другом колу групе Е Лиге шампиона фудбалери Манчестер Ситија играју меч који умногоме може да одреди њихову судбину у овом такмичењу.

Противник "грађанима" је Рома, а првак Енглеске нема право на грешку послије пораза у првом колу од Бајерна.

- За нас је меч са Ромом одлучујући. Италијани су добили у првом колу, а ми смо изгубили, тако да су нам бодови пријеко потребни. Очекујем тешку утакмицу, не смијемо да кикснемо код куће - рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

Рома је почела сезону као из снова. Пет мечева и пет побједа у Серији А уз гол разлику 9:1, као и висока побједа у првом колу Лиге шампиона против ЦСКА (5:1) дају право тренеру Рудију Гарсији да се нада добром резултату.

- Наши домаћини биће под великим притиском због пораза у првом колу против Бајерна, а ми имамо нешто комотнију ситуацију. Играмо добро, пуни смо самопоуздања и вјерујем да се моји момци могу носити са једним од најбољих тимова на свијету - рекао је Гарсија.

У репризи четвртфинала у сезони 2012/13. дерби другог кола Лиге шампиона, када су у питању мечеви који су на програму у уторак, играју Пари Сен Жермен и Барселона.

Дуел у групи Ф подсјећа на онај од прије двије сезоне, јер се састави екипа готово нису мијењали. Лионел Меси и Златан Ибрахимовић и даље су вође тимова. Швеђанин муку мучи са повредом пете, али уколико буде имао и промил шансе, нема сумње да ће истрчати на терен против свог бившег клуба. Он је још једном искористио прилику да нападне бившег тренера Барселоне Пепа Гвардиолу, којег сматра главним кривцем што никад у каријери није освојио Лигу шампиона.

- Имали смо најјачи тим на свијету, у то сам сигуран. Ипак, нисмо успјели да освојимо Лигу шампиона због нечијих лоших одлука. Био бих јако срећан да успијем да освојим овај трофеј - рекао је Ибрахимовић.

Иначе, француски медији јуче су пренијели информацију да би у случају пораза од Барселоне са клупе "светаца" могао отићи Лоран Блан, а главни кандидат да га наслиједи је Ћезаре Спалети.

Група Е

ЦСКА Москва - Бајерн (18)

Манчестер Сити - Рома (20.45)

Пласман: Рома 3, Бајерн 3, Манчестер С. 0, ЦСКА 0        

 

Група Ф

ПСЖ - Барселона (20.45)

АПОЕЛ - Ајакс (20.45)

Пласман: Барселона 3, ПСЖ 1, Ајакс 1, АПОЕЛ 0   

 

Група Г

Спортинг Лисабон - Челзи (20.45)

Шалке - Марибор (20.45)

Пласман: Челзи 1, Шалке 1, Спортинг 1, Марибор 1

 

Група Х

Шахтјор - Порто (20.45)

БАТЕ Борисов - Атлетик Билбао (20.45)

Пласман: Порто 3, Атлетик Б. 1, Шахтјор 1, БАТЕ 0

 

Црвено усијање

Експедиција Бајерна из Минхена наишла је на "топлу добродошлицу" у Москви, гдје ће вечерас играти против ЦСКА у оквиру групе Е. У хотелу у којем су смјештени Баварци у недјељу увече огласио се противпожарни аларм. Услиједила је евакуација, међутим, испоставило се да је неко само покушао да унесе панику у редове њемачког шампиона, чији су играчи на улици провели читав сат. Гвардиола и његови изабраници нису замјерили Русима на несланој шали, већ су се лијепо забављали испред хотела, о чему свједочи и фотографија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана